3.04.2018

Söz Dizisi 40. bölüm özet. Ali Haydar'a (Hafız) veda ettik

Biyolojik silah patlar ve maskesi olmayan herkes anında ölür. Bizimkiler hemen Erdem'i arayıp sağlık ekibi yönlendirmesini ister. Atılan silahta şarbon virüsü varmış. Eğer bir şehre atarlarsa hem insan kaybına hem de onları tedavi etmek için maddi olarak da çok para harcanması gerekiyormuş.

Bahar kendisine ilaç veren adamın elindeki dövmeyi hatırlar. Kendisini kaçıran adamlarda da vardır ve bir bağlantısı olduğunu anlayıp babasını arar. Erdem hemen güvenlik güçlerine haber verir. Ateş'e de oraya gitmesini emreder. Çocuk Nazlı'ya zorla hap vermek için bir yere götürür. Kızı zorlarken Ateş gelip kızı kurtarır

Ateşe Derman'ı arayıp biyolojik silah için aferin derken; adamdan bir ordu kurup başına geçmesini ister. Dilediği kadar para kullanabileceğini ve dilediği sansasyonu yaratabileceğini söyler. Derman sansasyon yaratmak için sınır dışında Osmanlıdan kalma bir şehitliğe girip olay çıkarmayı Türkler kendi ecdatlarını bile koruyamıyorlar diye haber yaratmayı ve Türkleri çıldırtmayı planlar. İyi korunduğu için Selim'den de destek ister

Hafız sürekli aynı rüyayı görmektedir. İçlerinden birisi şehit olmaktadır. Kurt dereli öldüğünde de benzer bir rüya gördüğünü hatırlayıp etkisinden çıkamaz. Yavuz'a da anlatır.

Bahar'ın avukatı evrakları hazırladığını Yavuz'un da imzalaması gerektiğini söyler. Bahar da kocamı arayabilirsiniz der. Yavuz kendisini avukat aradığında hemen "Tamam" der. Sonra da Bahar'ın evindeki kişisel eşyalarını alır. Bahar'a evin anahtarını ve imzaladığı boşanma evrakını bırakır.

Fethi de Eylem'e resmen evlenme teklif eder. Eylem kabul etmeyince ilişkilerini bitirir. Eylem ve Bahar gece bir araya gelip dertleşirler.

Selim kimsenin bilmediği bir yere diğer biyolojik silahları saklar. Kendisi de adamlarıyla orada bekler. Sonra Derman'dan haber gelir ve silahları onlara vermek için yola çıkar. Selim'in telefonunu dinleyen istihbarat buluşma yerini Erdem'e söyler. o da Yavuz ve arkadaşlarını oraya geceden saklanmaları için yollar. Sabah Selim ve Derman'ın adamları gelir. Çatışma çıkar. Derman'ın adamı füzelerden birini çalarak kaçar. Selim vurulur. Ölmeden önce Türk şehitliğine düzenlenecek baskını ağzından almayı başarırlar.

Hafız sürekli hatırladığı görüntüyü hatırlar. Ekip oraya yetişmeye çalışır. Orasını koruyan Mehmetçikler bir süre sonra ölünce içlerinde Derman'ın da bulunduğu terörist ekibi içeri girer. Bir kaç mezar taşını kırdıktan sonra bayrağı indirmeye ve bunu videoya kaydetmeye başlarlar. Yavuz ve ekibi baskın yapar ama sayıca yetersizlerdir. Bayrağı indirmek üzere olduklarını gören Hafız saklandığı yerden çıkıp ateş etmeye başlar. Diğerleri de destek ateşi açsalar da Hafız yaralanır ama bayrağa ulaşmayı başarır. Derman ve teröristler kaçarken tim Hafız'a ulaştığında şehit olduğunu görürler. Ali Haydar diziye veda eder.

Hiç yorum yok:
Write comments