26.05.2018

İstanbullu Gelin 51. bölüm özet. Burcu'dan şok karar

Süreyya geçen bölüm sonunda Gözde'yle buluşup yaşadıklarından haberi olduğunu artık iş yapmak için kendisine şantaj yapamayacağını söyler. Gözde ne derse desin ikna edemeyince Adem'i arayıp soluğu Fikret'te alırlar. Önce Adem "Sen tek başına karar veremiyor musun?" gibilerden konuşur hemen arkasından teklif dosyasında düzeltme yaptığını söyleyen Gözde içeri gelir ve iş için imza için bastırır. Fikret de egosuna yenilip anlaşmayı imzalar. Faruk Fikret'e gidip Gözdelerin şirketle çalışmamalıyız diyene kadar zaten Fikret sözleşmeyi imzalamıştır. Fikret yaptığına üzülür ama elbette haberi olmadığı için masumdur.

Süreyya evde sıkıntılı iken İpek kendisinin de aldatıldığını ve unutulduğunu söyler. Süreyya daha da sıkılır. Süreyya'ya en büyük destek yine Esma annesinden gelir. Müzik okulunda dertleştiği teyzesi ve Dilara da Faruk'un mazeretini geçerli sayarlar ve affetmesini söylerler.

Osman yaklaşan düğün hazırlıklarıyla boğulmak üzeredir. Davetiye, gelinlik, düğün, ev dekorasyonu işleri Osman'ı germeye başlar. Osman Adem'e kendi elleriyle getirip verir ve düğününe davet eder.

Siren'in yeni kocası Boğaç'ı araştıran Garip; bulduklarını kadına anlatmıştı. Siren daha 13 günlük evliyken kocası kuracağı iş için kendisinden kefil olmasını istediğinde adamın gerçek yüzünü anlar. Garip'e anlatır ve o da avukat olarak adamı Siren'den boşanmaya ikna edip protokolü imzalatır

Esma hanım çocukların eski eşyalarını sakladığı sandığı ortaya çıkarırken yanan beşiği hatırlayıp hüzünlenir. Gülistan da o an yanındadır ve beşiği yaktığı için vicdan azabı kabarır. Aynı anda İpek de annesiyle köşkün çimlerinde Esma'yı nasıl dernek başkanlığından indireceklerinin planını yapmaktadır. Bu da Gülistan'a fazla gelir ve itirafını gözyaşları içinde Esma hanıma yapar.

Adem çocuk sahibi olmak Dilara'yla konuşunca kadın da cesaretini toplayıp kayın validesini ziyarete gider. Beklediği gibi hakaret ve ithamlarla karşılanır ama Dilara konuştukça kadın yumuşar. Dilara ondan tedavi olmasını ister.

Esma hanım beşiğin yanmasından İpek'in sorumlu olmasına da annesiyle kendisini devirme planları yapmasına da çok kızar. Çocukluk hatıralarının çıktığı herkesin katıldığı yemekten sonra Esma hanım İpek'le çok ağır konuşurken Gülistan ve kocasını affeder.

Düğün günü gelip çatar. Köşk muhteşem süslenir. Abilerinin ve Akif'in sulu evlilik şakaları yüzünden Osman fenalaşır. Abilerini bahaneyle önden yollar. Kendisi de koruda bir yere oturur. Telefonlarını açmayınca panikleyen aile kız tarafına bir şey belli etmemeye çalışır. Süreyya Osman'ı bulur. Sakinleştirir. Düğün muhteşem giderken nikah için çift masaya oturur ancak Burcu "Hayır istemiyorum" diyerek herkesi şaşkın bırakır.



Hiç yorum yok:
Write comments