25.10.2018

Sen Anlat Karadeniz 27. bölüm özet. Vedat oğlunu geri alıyor

Geçen bölüm sonunda vurulan Nefes'i hastanede Tahir ile bırakmıştık. Ay Işığında Uluyan Kurt ise sabaha karşı çıktığı evden fark etmeden ormana yürümüş; sonrada kaybolmuştu. Herkes seferber olup Yiğit'i arar ama bulamaz. Oğlanın kaybolduğunu duyan Fikret de adamlarıyla arayıp şans eseri Yiğit'i bulur. Çocuk ateşli olduğundan evine götürüp doktor çağırır. Neyse ki çocuk sadece üşütmüştür.

Nefes kendisine gelince hemen oğlunu görmek ister. Tahir her şeyden habersiz abisini arar ve kötü haberi alır. Nefes Tahir'in Yiğit uyuyormuş yalanına inanmaz ve yataktan kalkmaya çalışır. Fenalaşınca doktor müdahale edip kadını uyutur.

Tahir ormana gidip Yiğit'i ararken çocuk uykusunda annesiyle yemek yerken "Babam nerde?" diye sorduğunu; annesinin "İşte geliyor" dediğini ve o tarafa baktığında gelenin Tahir olduğunu görür. Yiğit rüyasında Tahir'e "Baba" der. Uykusunda "Baba" diye sayıklayan çocuğu gören Fikret; Yiğit uyandığında Tahir'den bahsettiğini anlar.

Hiç bir şeyden habersiz evinde oturup içen Vedat'ın yanına Yiğit için endişeli Berrak gider. Kendi hesaplarını kapattıktan sonra Berrak adama; "Yiğit'i de sen kaçırmışsındır" diyince Vedat'ın oğlunun kaybolduğundan haberi olur. Vedat hemen hesap sormaya Kalelilere ardından yardım etmesi için Fikret'e gider. Ancak Fikret Vedat'a; çocuğun kendisinde olduğunu söylemez.

Vedat; avukatından çocuğun velayetini geri almasını ister. Zaten velayet Vedat'tadır ancak hakkında cinayet iddiası olduğu ve aylarca ortada olmadığından çocuk annesindedir. Vedat bu durumu düzelmesini ister. Sonra da İstanbul'a gidip velayetin kendisine gelmesini ve çocuğunu Amerika'ya kaçırmanın planlarını yapar.

Nefes ve Yiğit için endişeden kıvranan Tahir'i Fikret arayıp çocuğu bulduğunu söyler. Tahir hemen gelip oğlanı alıp annesine götürür. Geceyi üçü beraber hastanede geçirir; sabah da evlerine dönerler. Vedat kapıya dayanır. Ana oğul iyileşme sürecindeyken Fikret'e teşekkür için eve akşam yemeğine davet ederler. Fikret bu arada Kalelilerle kum ticareti yapar.

Nazar eve geldiğinde Vedat yine kadını dövmeye çalışsa da bu kez korkmadığı için dövmez. Berrak ile Nazar arkadaş olur. Nazar; ablasından kendisi için mücadele etmesini ve iyileşmesini ister. Mercan çok uğraşarak ayak parmaklarını oynatır. Kocasının İstanbul'a gitmesiyle Nazar; ablasını kendi evine getirir ve hemen fizyo terapist tutar. Mercan aşama kaydeder. Hatta "Nazar" bile der.

Vedat bölüm sonunda velayetle ilgili düzeltmeyi mahkemeye gerek kalmadan yaptırıp polis eşliğinde Kalelilere gider. İlk başta vermek istemeseler de yasal olarak alma hakkı olduğundan Vedat Yiğit'i alır. Nefes üzgün yere çöker. Tahir vermek istemez. Yiğit gitmek istemez. Bütün bölüm boyunca ağzından çıkmayan "Baba" kelimesini Vedat'la gitmek istemediği anda kollarını Tahir'e açarak söyler. Yiğit'in kendisine baba demesi Tahir'i mutlu ederken; oğlunun kendisine hiç baba demezken Tahir'e demesi Vedat'ı sinir eder.

Hiç yorum yok:
Write comments