1.11.2018

İkizler Memo Can 1. bölüm özet, konu ve karakterler


Kanal D'nin yeni dizisi İkizler Memo Can 27 Ekim Cumartesi akşamı ilk bölümüyle ekrana geldi ve yeni bir dizi için iyiye işaret olacak reytingler aldı. Başrollerini Nehir Erdoğan, Özgürcan Çevik,  Emir Berke Zincidi, Burak Hakkı, Tuğba Çınar, Buketdereoğlu ve Atilla Saral'ın paylaştığı ale komedisi türündeki dizi, totalde 3'üncü, AB'de 5'inci, ABC1'de ise 4'üncü oldu.

Hikaye şöyle, zengin bir ailenin ikizlerinden biri kaçırıldı. Çocuklarıyla birlikte gezen zengin kadını takip eden adam, alışveriş yaparken, kahve alayım diye çocuklarını bir anlık yalnız bırakan kadının ikizlerinden birini alıp gitti. Kadın çıldırdı, kocası da karakolda öfkeden herkese saldırdı. Karakol da bizim Arka Sokaklar ekibinin karakolu idi. Ekibimiz çocuğu kaçırılan aileye yardım etmeye çalıştı.

Kaçıran adam da çocuğu satacağı aileye gittiğinde vazgeçtiklerini, zaten çocuk evlat edindiklerini söylediler. O da çocuğu alıp evine götürdü. Ölü doğum yapıp kısır kalan karısı Melek ise çocuğu sahiplendi, veremedi. Adam da kötü işler yaparken öldürülmüş, cesedi bulundu.

Çocuğu kaçırılan kadının psikolojisi zaten bozukmuş, iyice hastanelik oldu. Kocası da boşadı kadını, velayeti de aldı.

Aradan 11 sene geçti. Can yani ikizlerden babasıyla birlikte yaşayan, bütün imkanlar elnde ama yalnız bir çocuk. Memo ise fakir annesi Melek, anneannesi ve dayısı ile fakir ama sevgi dolu, mutlu bir hayat yaşıyor.

Ve iki kardeşin yolları kesişti, lunapartkta tesadüfen karşı karşıya geldiler. İkisi de bu benzerliğe şaşırdı, ama bir anlam veremediler. Daha sonra yolları bir kez daha kesişti. Dayısı Osman Memo'yu Canların evine soktu hırsızlık için. Ama o sırada Can da evden kaçıyordu, duvardan düştü, kafasını vurdu. Osman çocuğu kendi yeğeni zannedip  alıp götürdü, Gerçek Memo da Can olarak evde kaldı.

Hiç yorum yok:
Write comments