3.11.2018

İkizler Memo Can 2. bölümde, ikizler birbirinin yerine geçti


Geçen hafta Kanal D'de yayın hayatına başlayan aile komedisi İkizler Memo Can, 2. bölümüyle karşımzıdaydı. Dayısı Osman Memo'yu Canların evine soktu hırsızlık için. Ama o sırada Can da evden kaçıyordu, duvardan düştü, kafasını vurdu. Osman çocuğu kendi yeğeni zannedip  alıp götürdü, Gerçek Memo da Can olarak evde kaldı. Can'ın fotoğrafını gören Memo şaşırdı, "aa lunaparktaki çocuk bu" dedi. Memo bir ana önce evine dönmek istiyor ama telefonla dayısına ulaşamıyor. Can ise düşünce başını vurduğu için hiçbir şey hatırlamıyor, onlaır gerçek ailesi zannediyor. onlar da bu tuhaf davranışlarının nedeninin düşüp kafasını çarpması olduğunu zannediyor.

Gerçek Can'ların evindeki şaşkınlık ve karmaşa ise daha fazla, terbiyeli akıllı, uslu çocuk gitmiş, yerine haylaz, havgacı, argo konuşan bir çocuk gelmiştir. Psikoloğun tavsiyesi ile dedesi ve babası, Can'a dikkatli ve sabırlı davranıyorlar.

İkisi de birbirinin okuluna gidiyor ve tuhaf şeyler oluyor. Devlet okuluna giden haşarı Memo şimdi, çalışkan uslu, terbiyeli bir çocuk olmuştur, çünkü aslında o Can'dır.

Osman'ın derdi büyük, babası Yaren'i başkasına verecek. Melek ise rahatsız. Osman ablasını hastaneye götürdü, tekkiler yapıldı, biyopsi yapıldı. Sonuç kötü hastalık çıktı, acilen ameliyat lazım. Bunun için de 80 bin lira para gerekiyor. Mahallede 20 bin lira toplandı, 60 bin lira daha gerekiyor.

Bu arada Osman, sevgilisini istemey geldikleri gece damat adayını döverek karakolluk oldu. Aynı gece Gerçek Memo da annesini özleyerek ait olmadığı o zengin evinden kaçtı. Mahallesine dönen Memo, gecekondunun bahçesinde Can'ı gördü. Can ise kendisinin oraya ait olduğunu zannediyor, hatırlamıyor çünkü. Memo artık eski yerlerine dönmeleri gerektiğini düşünürken, annesinin hasta olduğunu ve 0 bin lira paraya ihtiyaç olduğunu öğrenince geri döndü. Parayı bulup annesini kurtarmaya karar verdi. Köşkte de Can'ın ortada olmadığı fark edilince, kıyamet koptu. O sırada eve doğru yaklaşmakta olan an yani Memo, günlerdir kendilerini gözetleyen ve onu kaçırmayı planlayan adamların ellerine geçti.

Hiç yorum yok:
Write comments