16.11.2018

Kızım 9. bölüm özet. Demir ev tuttu, Öykü çok sevindi


TV8'in sevilen dizisi Kızım geçen bölümde Demir ve Candan Öykü'nün hastalığını öğrenmişlerdi. Demir kızının ölümcül bir hastalığa yakalnadığını öğrenince yıkıldı, hastalığını öğrendiğini Öykü'ye söylemedi, hissettirmemeye çalıştı. Candan da çok kötü oldu, onlarla yüzleşemeyeceği için onlardan uzak durdu. Çünkü aynı acıyı çocukluğunda yaşamıştı, küçük kız kardeşi gözlerinin önünde ölmüş. Ve kendini suçluyor bunun için, kız kardeşi ona seslenmiş, ama o telefonla konuştuğu için ilgilenmemiş ve kzı bisikletiyle arabanın altında kalmış.

Uğur, sokakta Öykü'nün öğretmeniyle çarpıştı. Saçmaladı tabii, heyecanlandığı için.

Candan pansiyona geç geliyor, Öykü'yü görmemek için. Cesaret edemiyor buna. Uzun süredir görmediği bir kız arkadaşı Aylin, ona bir iş teklifiyle geldi. Bulgaristan'da bir at çiftliği kurmuş, onun gibi birine ihtiyacı varmış. Gel, birlikte çalışalım" dedi. Bir düşüneyim dedi Candan.

Demir Öykü'nün ilaçlarını alamadı, çok pahalı. Yeni iş için adamı aradılar. Cemal onları yakalatacak yeni bir tezgah kurmuş. hemen ayarladılar işi. Bu arada, Asu'nun babasını da buldu Cemal.

Asu ise Almanya için uçak bileti parası bulmaya çalışıyor. Ama her şeyi yüzüne gözüne bulaştırıyor.

Öykü öğretmeninin tavsiyesi üzerine günlük tutmaya başladı. "Canım çok sıkkın. İlaçlar çok pahalıymış, babamın o kadar parası yok ki. Hasta olduğumu öğrenirse bana bakamaz. Suluboya bile alamıyoruz ki biz. Yurda gitmem en iyisi. Ama o zaman babam çok üzülür. Ne yapacağımı bilemiyorum" diye derdini döktü deftere.

Öykü uyurken tesadüfen günlüğü bulup okuyan Demir gözyaşlarına boğuldu. Sabah öyküyü telefon sesiyle uyandırdı, miras kalmış gibi yaptı. Köydeki muhtar, satılamayan tarlanın satıldığını haber verdi, zengin olduk" dedi. "İstediğin her şeyi alabilirim sana, ne istiyorsan söyle" dedi. Ev istiyorum dedi. en azından ev tutacak kadar paramız var" dedi Demir. Çok sevindi Öykü.

Korkmaz aradı Uğur'u. Avans aldı hemen gidip ilaçları aldı Demir. Vitamin diyerek Öyküye içirmeye başladı. En kalitelisinden de suluboya almış çocuğa.

Asu'nun babası ölmek üzere ve çok zengin bir adammış. "Ona ait olan her şeyi alacaksın, zengin olacaksın" dedi Cemal. Birlikte hastaneye gittiler. Babasıyla konuştu Asu. Bütün varlığını ona bırakmak için tek bir şartı vardı adamın. Kızını alıp onunla yaşaması. "Benim yaptığım hatayı yapıp pişman olmanı istemiyorum" dedi. Asu, "Hayır" deyip çıktı. Cemal'e de kızdı. Birlikte planladınız değil mi bunu dedi. "Senin istediğin tek şey Demir'e acı çektirmek, bunu için de Öykü'yü alacaksın elinden. Beni alet edemezsin buna" dedi.Ama Cemal çok ısrar etti, çocuğu alırsın, sitersen bakıcı tutarsın, yeter ki parayı al dedi.Böylece hem Asu zengin olmuş olacak, hem de Demir Öykü'yü kaybedip acı çekecek.

Diğer yandan, Demir'in dikkati sayesinde Cemal'in tuzağından kurtuldular. İşe gittiklerini sanıyordu Uğur, oysa Demir planını kurmuş, antika kitabı saklamış. Yolda polis çevirdi onları, ihbar yapılmış. Tabii kitap olmadığı için kurtuldular. Cemal'in tuzağını da ortaya çıkarmış oldu Demir. Adama gittiler, kafa tuttu Demir. Kitaba da el koydular, sattılar, parasıyla ev tuttular.

Candan yurtdışına gideceğini haber vermek için geldi, Demir çok üzüldü. Uğur ile Demir evi Öykü için hazırlamak, Öykü'ye sürpriz yapmak için uğraştılar. Cemal de dışarıdan onları seyretti. Öykü evi çok beğendi, çok sevindi. O sırada kapı çalındı, Öykü açtı. Karşısında Asu duruyordu.

Hiç yorum yok:
Write comments