1.11.2018

Sen Anlat Karadeniz 28. bölüm özet. Nefes Vedat'n teklifine ne cevap verecek

Geçen bölüm sonunda Vedat oğlunun velayetini geri almış; Tahir ve Nefes'e ise Yiğit'in giderken Tahir'e "Baba" demesi avuntu olarak kalmıştı. Bütün bölüm Nefes üzgün; Tahir çaresizdi. Kaleliler Saniye hanımdan Nefes'i korumaya çalışarak Tahir'e karısını yayla evine götürmesini öğütlerler. Olayları Esma'dan öğrenen Osman hoca tüm sevenlerini toplayıp Nefes ve Tahir'e gidip onlara kol kanat olur. Yaralarını sararlar.

Esma olayı araştırır ama kanuni bir açık bulamaz. Tüm suçlandığı davalardan serbest kalmış olduğu için polis de bir şey yapamaz. Saniye hanım kendince haklı olarak sürekli; Vedat'ın Yiğit'in babası olduğunu ve yasal olarak hakkı olduğunu yapacak bir şey olmadığını söyler. Herkes ağzının payını verse de kadın konuşmaya devam eder.

Nazar eve getirilen çocuğa yardımcı olur. Yiğit'e destek olmak için Nefes'le de görüntülü arama yaparlar. Nazar Nefes'ten özür diler. Yiğit bütün bölüm evde hapis kalır. Babasına sürekli ters konuşur. Hatta "Keşke benim babam Tahir abim olsaydı" der. Bu arada Vedat'ın bu psikopatlıklarının sebebinin tahmin ettiğimiz gibi babası olduğunu da görürüz.

Vedat bu arada Mercan'ı evde görünce hele de fizik tedavi kitapçığını görünce kızın iyileştiğinden şüphelenip elindeki bıçağı atıyormuş gibi yapar. Kız refleks olarak ellerini kaldırınca durumu anlar. İki kardeşi tehdit eder. Mercan'ın eğer beni Vedat astı diye ifade verecek olursa onun sözüne karşılık kendisininki olacağını hatırlatır. Mercan'ın şahidi olmadığı için en fazla 1 gece içerde kalıp çıktığında babaları Cemil'i ve Murat'a yapabileceklerini söyler. Sonrada Mercan'ı evine yollar

Vedat'ın yeni planı aslında sürekli olan planıdır. Yiğit'i alırsa Nefes'in de yanlarına geleceğinin hayalini kurar. Yayla evindeyken Nefes'e gidip oğlunu götüreceğini bir daha göremeyebileceğini bu yüzden onlarla gelmesini teklif eder. Nefes bir ara ikilemde kalsa de sonunda Tahir'e anlatır. Tahir kabul etmiş gibi yapmasını sonra şehirden çıkarırken polise yakalatmayı planlar.

Vedat Nazar'ı babasının evine yollar. Koruma sayısını azaltır. Nefes'i Vedat'ın evinin yakınlarına Tahir bırakır. Tam o sırada  evde elektrikler kesilir. Adamlarından biri Yiğit'in odasına mumlar koyup kapıyı kilitler. Rüzgardan mum tüllerin oraya düşer ve Yiğit'in odasında yangın başlar

Hiç yorum yok:
Write comments