20.12.2018

Diriliş Ertuğrul 128. bölüm özet. İlbilge'nin abisi Beybolat Söğüt'e geliyor

Selcan hatun neden oraya geldiklerini ve kocası Gündoğdu'nun başına gelenleri anlatır. Albastı ismindeki bir Türk Türk obalarına baskın vermiş; onlar da dağlara kaçmıştır. Yanında getirdiği Sungur Tekin'in gönderdiği belgeleri Ertuğrul'a verir. O da Artuk beye onları çevirttirir. Yazılana göre moğollar Anadolu'daki pek çok kıymetli beyi, sanatçıyı öldürmeyi planlamaktaymışlar. Ertuğrul bu bilgiyi Aksakallılara verip sonrasında direniş ve zanatkarları korumak için konuşurlar

Selcan hatun obasından gelenlerle ve geleceklerle bir konak yeri bulup yerleşmek ister. Selcan Hayme anaya İlbilge'nin Ertuğrul'da gönlü olduğunu anladığını söyler. Hayme ihtimal vermez.

Moğolların hizmetkarlığını yapan Emir Bahattin İlbilge'nin abisi Beybolat'ı Ahlat'a yolladığını ve pek çok kelle aldığını öğreniriz. Adını ise Albastı olarak duyurmuştur. Şimdi de Söğüt'e gitmesini ister. Babasının katilinin yine de Gündüz olduğunu ve Ertuğrul'a karşı doldurur. Ertuğrul'un elindeki listedekilerin ise devlete karşı gelenler olduğunu söyler. Tam giderken de Emir Bahattin; Beybolat'a kardeşi İlbilge ile evlenmek istediğini söyler

İlbilge Umuroğullarının beylerinin oraya geldiğini haber verir. Ertuğrul da onlara yeni konaklayacakları yeri söyler. Beyleriyle oraya bakmaya giderler. Zangoç İlbilge'ye yine haber getirip hizmet edeceğini söyler ama kadın artık buna gerek kalmadığını Ertuğrul ile beraber hareket edeceğini söyler. Zangoç bu sefer yeni bir taktik geliştirir.

Ertuğrul beye yakın olup otağına kadar girmek için bazı adamlarını İlbilge'nin peşinden yollayıp pusu kurdurtur. Dündar'a gidip bazı tüccarların silahlanıp İlbilge'nin peşinden gittiklerini söyler. Dündar hemen Süleyman ile oraya hareket edip gerçekten de İlbilge'le alplerine yardım eder. Fakat onların zor anlarında da Beybolat yetişip hepsini kurtarır. Süleyman yaralıdır. Hemen obaya götürülüp Artuk beyle tedavi ettirirler.

Mikis'in karısı ve çocuklarının hala gelmediğini fark eden Ertuğrul sorar ama adam bir tanıdıklarına gittiklerini söyleyip geçiştirir. Selcan hatun kurulacak obası için tüccar Mikis'ten bazı şeyler ister. O da Söğüt'te gidip alış veriş yapmasını sağlar. Selcan hatunu gören Beybolat onunla konuşurken ikisi de birbirine laf sokup sinir eder.

Ertuğrul kale komutanlığını yapan Leyis'e Turgut Alp'i gönderip sulhu bozan davranışları için para ister. Eğer parayı vermezlerse Lefkeli tüccarları kaleye sokmayıp kaleyi kuşatacaklarını söyler. Leyis ise Ertuğrul beye orta noktada buluşmalarını önerir. Leyis ve Ertuğrul'ın güçleri arasında cenk olur. Ertuğrul esir ettiği adamı konuşturup Dragos'un kim olduğunu öğrenmeye çalışır ama başaramayınca Söğüt'e götürüp Leyis'i herkesin gözü önünde kafasını keserek öldürür

Ertuğrul Söğüt'e döndüğünde Beybolat ile tanışır. Beybolat kanlı et yiyen kendisinden başka bir bey adayı olmadığı için toy toplamadan kendisini bey ilan eden birisidir. Ertuğrul'a ters gitmeyi planlarken nedense ona biat etmeyi kabul etmiş gibi yapar. Zangoç'tan kendisine malumat getirmesini ister. Canıyla tehdit eder. Zangoç kabul eder. Beybolat; babasının baş yardımcısı olan Ataç beyi adamlarının gözü önünde babasının canını koruyamamakla suçlayıp öldürür.

Hiç yorum yok:
Write comments