9.01.2019

Tozkoparan 9. bölüm özet. Mavi Ay'la Karayel ortak ödev yapıyor

Tanıtım videolarında rap kullanmaları Mavi Ay'ı birinci yapar. Okulda onların havasının artması Karayel'i kıskandırır. Ellerindeki haritanın birleşince bir anlam oluşturduğunu fark eden Mete bunu tarih öğretmeni Nurgül hocaya göstermeyi düşünür.

Cihan müdür öğretmenlerle bir toplantı yapıp okçuluktaki gruplaşmanın rekabeti kötü etkilediğini bu yüzden onları kaynaştırmak için ortak ödevler verilmesini rica eder. Nurgül hoca Uhud savaşıyla ilgili bir ödev yapmalarını ister. Sinan ve Mete; Arda ve Kerem; Merve, Asya ve Elif; Burak ve Can'a bu savaşın farklı taraflarını ödev yapmalarını ister. 

İki grupta bu ortak ödevlerden memnun değildir ama Sinan ödevleri sabote edip Mavi Ay'ın sıfır almasını sağlamak için plan yapar. Mavi Ay durumu Salih hocaya anlatınca o tavsiyeler verir. Sinan Mete'lere ödev için gelir ama erken ayrılırken bahçedeki tarihi Tozkoparan'a ait taşı görür. Karayel ekibi çeşitli şekillerde ödevleri sabote ederler ama Mavi Ay inatla ödevleri bitirip sunum yapar. Hocaları Mavi Ay'a 100 Karayel'e 0 verir. 

Ayla ise Yasemin'i okçuluk dersi verirken verdiği öğütlerle zehirlemektedir. Ayla; Salih'in kulübesine gittiğinde adam ona Nevzat'la ne alakası olduğunu sorup tersler. O da Nevzat'a bunu söyler. Ardından Sinan babasına taştan bahsedecekken adam onu susturup yollar. Berke ismindeki avcıyı arayıp Salih'in kulübesine girip araştırmalarını ve bulduklarını getirmelerini emreder ama avcılar Salih'e yakalanıp dayak yerler.

Sezgin hoca beden dersinde kafasına top gelince garip davranmaya başlar. Düzeltmek için Azmi adamın kafasına yine vurarak düzeltir. 
Bakkal Azmi ise oğlunun Kerem bey diye kendisine yazdığı borçları topladığında şoke olur. Kerem beyin kim olduğunu bilemez ama sonra oğlu olduğunu anlar. Dükkana Kerem beyin giremeyeceğini belirten bir levha asar. 

Haftaya okçuluk için başka bir okulun takımı gelecek ve gösteri maçı yapacaklarmış. Sedef anne bunu duyunca tekrar heveslenip hazırlıklara başlar. 

Hiç yorum yok:
Write comments