10.02.2019

Kardeş Çocukları 3. bölüm özet. Hayat köy hayatına direniyor

Ümran kızını almaya gelir ve kardeşinin karşısına dikilir. Odasına bakıldığında iki kızında evde olmadığını anlarlar. Ümran çok korkup öfkelenir. Umay'ın boğazına sarılır. Onun kızını kaçırdığını zanneder. O sırada içeri giren Hayal olanları panikle anlatır. Bulamayınca eve döner. Evin kapısının orada Hayat'a rastlar. Kız magazincilerden kaçıp minibüse binip eve gelmiştir. İçeri girdiğinde annesini görüp çok sevinir. Anne kız hasret giderirler. Ümran kızını hemen alıp köye dönerler.

Cemal hapishanede bıçaklandığında ambulansla hastaneye götürülürken yoldan çıkar. Ardından ambulans yanar. İçerideki ceset yanar ve resmi kayıtlara Cemal; ölü olarak geçer. Hayat eve geri gelince kötü olur. Onlar eve geldiğinde Cemal'in de cenazesi gelir. Ümran cenazeyi istemez. Kardeşine gönderir. Bu arada Hayat; annesine kocasından boşanmadığı için kızgındır. Köyde hala o elbiselerle gezer. Köydeki kızlardan biri resimlerini çekip gazeteye verir. Yine haber olur

Hayal Volkan'la dışarı çıkmak ister. Çocuk söz verir ama başkalarıyla gezmeye gider. Hayal kızdığı için ders vermek için astım krizi tuttuğunda ilacını içmez. Babası onu bulup hastaneye götürür. Yıldırım'ın hastanesine Umay istemediği halde götürüp müdahale edilmesini sağlarlar. Babası kızının intihar ettiğini düşünüp onun "Hayat'ı istiyorum" inadına göz yumar. Umay istememesine ragmen kocasıyla köyüne gitmek zorunda kalır.

Ümran kızı o evi, köyü istemiyor diye sağlık ocağındaki hemşirenin yardımıyla kasabada ev tutar. Taşınma hazırlıklarındayken kavga ederler. Hayat; annesine "Ezik, korkak" der. Annesi kızına tokat atar. Kavga ederlerken Umay ve eşi kapıya gelir. Umay içeri girip "Sizi götürmeye geldik" der. Ümran tabi ki istemez. Hayat; annesini dinlemez ve teyzesiyle eniştesiyle İstanbul'a döner

Yıldırım o gece bir hastası rahatsızlandığı için evin kapısından döner. Hayal hastaneye geldiğinde onları görmez ama Umay adamı görüp kötü hisseder. Bu arada Reşat'ın kalbi bu olanları kaldıramaz. Sürekli kendisini kötü hissedip sol kolunu tutar. Kardeşi durumunu fark edip kontrol edilmesini ister ama ne Umay ne Volkan ciddiye almaz.

Umay; kaçırttığı adamlarla Cemal'i bir kulübede bağlı tutar. Ona sahte kimlik pasaport ayarlar. Nijerya'ya giden bir gemiyle onun yurt dışına gitmesi için hazırlık yapar. cemal gitmek istemez ama zorla göndermek ister. Cemal bir dolap çevirip başındaki adamları atlatıp kaçıp köyüne döner. Umay bu sefer de adamları onu bulmakla görevlendirir. Cemal o gece Ümran'ın evinin önüne gider. Kadın çakan şimşeğin ışığında adamı görür gibi olup korkar

Umay; evde Hayat'tan kurtulmaya çalışır ama kız Ümran için vicdan yaptığını düşünüp gitmesini istediğini söylediğini söyleyip; gitmeyeceğini söyler. Umay kasasındaki eski hatıralarına bakar. Bir doktor reçetesi düşer. onu Hayat bulur. Hayal'in anlattıklarıyla birleştirip bu reçetenin teyzesinin geçmişiyle neden alakalı ve önemli olduğunu çözmeye çalışır. Sonra da reçeteyi teyzesine verir.

Volkan şirkette Reşat babasının hastalandığını fark eder. Doktora gitmek istemeyeceğini bildiğinden Yıldırım'ı arayıp eve yemeğe davet eder. Umay adamın geldiğini görünce kötü lur ama belli etmeden geri dönüp adama bakar. Geçen iki bölümde söylemedikleri, bu bölüm herkesin söylediği gibi yaptırdığı estetik ameliyatlar yüzünden muhtemelen Yıldırım onu tanımayacaktır.


Hiç yorum yok:
Write comments