5.02.2019

Vuslat Dizisi 5. bölüm özet. Aziz tuzağa düşüyor

Yere düşen Feride'ye ilk Aziz ulaşır ve kızı hastaneye götürecekken arabanın önüne Abdullah efendi çıkar. Feride doktora gitmek istemeyince Salih babaya giderler. Aziz'e iş yaptırır. Hep beraber yemek yerler. Sultan orayı çok sever. 

Kerem Fırat'ı kolundan tutup eve getirir. Sultan'ın şöförü ve koruması olmasını istediğini söyler. Tahsin baba kabul etmez. O gece için misafir odasında kalır. Gece eve gelen Sultan ile muhabbet ederler. Kerem bir sonraki teslimatı Fırat'a yaptırtmak niyetindedir.

Faik baba boş evde Hasibe kırgın; anılarla baş başa kalır. Kadın kocasına gerekçelerini anlatır. Faik yeni evi gezip "Güle güle oturun. Burada bize ait hiç bir şey yok. Bunca yıllık kocana sormamışsın. Hele de bu kadar borcum varken" der. Adamın çektiği krediyi kullanmayıp biriktirdiğini, Fırat'ın verdiği parayı eklediğini bi de üzerine senet imzaladığını söyler.

Ceylan; ablasını bulup ev meselesini anlatır. Feride babasını Salih babanın yanında bulur. Beraberce yeni evlerine giderler ama adam salonda yatıp erkenden çıkar. Hasibe her şeyin suçlusu gördüğü Feride'ye kızıp tokat atıp evden kovar. Ceylan ablasının iş yerine gider. Oradan ayrıldığını başka yere geçtiğini öğrenip şirkete gelir.

Feride Yalçın'a gördüğü cinayeti, onların şirkette işe başlamasını, Şükrü'nün telefonunu anlatır. Telefonu ertesi gün Yalçın'a verir.

Salih babanın kendisine verdiği yasemin fidesi ile otelde değil evde kalma fikrine yelken açmaya başlar. Altan ile muhabbet ederler. Mahalleli el birliğiyle Faik babanın yanan dükkanını eski haline getirir. Salih baba Feride'yi ölümden kurtaran broşu onarır.

Aziz Kerem'e Fırat ile ne işi olduğunu sorar. Fırat'ı bırakmasını ister. Tartışırlarken Feride onları duyar ama yanlış anlar. Fırat'ın peşinde Aziz var zannedip korkar. Adamla restleşir. Aziz; Fırat bu işe bulamadan kurtarmanın peşindedir. Aziz Altan'dan Fırat'ı önce nazikçe ama sonra yine de durdurmasını emreder.

Mali şubeden bir polis Yalçın'a gelip Tahsin beyle ilgili bir operasyonun peşinde olduklarını söyler. O sırada Aziz de babasının işlerini yürüten Kerem'in işi Fırat'a yaptıracağını anlar. Yalçın; arkadaşı polisten operasyona katılmak ama karışmamak için izin alır.

Sultan; annesi ile barışmak ister ama Perihan hanım onu tersler. Perihan hanımın istediği bir kutuyu o uyuduğu için Sultan alır. Perihan hanım fenalaşıp bayılır.

Fırat peşindeki Aziz'in adamlarını fark edip kurtulmayı başarır. Kerem'i uzaklaştırıp odasına giden Aziz; çöp kovasından adresi bulup adrese doğru yola çıkar. Buluşma zamanından erken gelen Fırat'tan çantayı alıp çocuğu da arabaya bindirip götürür. yalçın peşlerinden koşar ama yetişemez. Feride'ye Aziz'in kardeşini kaçırdığını söyleyince Feride panik olup Kerem'e gidip yardım ister. Aziz Feride'ye konum yollayınca Kerem'le oraya giderler. O sırada Feride polise haber verir. Buluşma yerinde karşılaştıklarında polisin sirenleri duyulur

Hiç yorum yok:
Write comments