10.03.2019

Kuzgun 4.bölüm özet. Bora; babasının katilinin peşinde

Şeref ve adamını vuran Kuzgun; yaralı olan Rıfat'ı tanıdığı doktora götürürken Bora zorla getirilen Dila'dan bu yanlış anlaşma için özür diler. O sırada adamları Bora'yı arar ve babasının ağır yararlı olduğunu söyler. Adamı onların hastaneye götürürler. Arada Dila babasına ulaşmaya çalışır

Kumru ise yeni işine alındığı anda gelen Şeref Dağıstanlı vurulmuş haberi ile harekete geçer. Kumru sanki sarhoşmuş gibi davranarak hastaneye girer. Kumru hastanede Bora'nın karşısına geçip sorular sorar. Akşam çıkışta da Bora'ya ağır sorular sorar

Hastaneye Dila ile gelen Bora; ambulansı kimin aradığını bulurlarsa görgü şahitlerinin de olduğunu düşünürler. Şeref ameliyattan çıkar. Yaşasa dahi bitkisel hayatta olacağını söylerler. Bora babasının solunum cihazını kapatıp ölümüne neden olur.

Rıfat'ın kolundaki yarayı tedavi ederler. Kanlı kıyafetlerden kurtulmak isterken kol düğmelerinden birisinin kayıp olduğunu fark ederler. Olay yerine gidip bakmaya karar verirler ama Bora ve Dila önceden oraya gelmişlerdir. İki tarafta kol düğmesini bulamazlar çünkü Derviş'in adamı hem kol düğmesini almış hem de ambulansı aramış.

Bütün gün ortada olmayan Rıfat gelir. Rıfat'ın kolunu gören Şeref'in kardeşi yani kendi karısına sevkiyatta oldu diyerek geçiştirir.

Bora Ali ile hırlaşan Kuzgun'u görünce adamlarına onu araştırmalarını ister. Hastanede karşısına dikilen Kumru'yu araştırmasını ister. Ertesi sabah adamı Rıfat'ın arabasının arka koltuğundaki kan izini temizlerken gören birisi Bora'ya haber verir. Bora'nın adamı Şeref'in vurulduğu gün Rıfat'ın emekli bir doktora gittiğini kameralardan bulur.

Kartal abisi ile tanışıp yüzleşir. Terslese de gitmeyeceğini söyler. Kumru da abisinin karşısına çıkıp babasının resmini gösterip "Bunun sen de ne işi var? Tamirhaneyi sen mi yaktın?" der. Kuzgun kendisinin yaktığını ondan uzak durmalarını ister 

Rıfat sabah Derviş'e gidip Bora hakkında bir şeylerden haberi olursa kendisine söylemesini ister. Kuzgun da Derviş'ten kol düğmesini alır. Bora Rıfat'ı tedavi eden doktoru konuşturup öldürür. Kol düğmelerinden birini vurulduğu yerde düşürdüğünü söyler. 

Dila ertesi gün Meryem anneye gidip Kumru'nun Şeref Dağıstanlı'nın ölümünü araştırmayı bırakmasını ister. Kız için endişelidir. Meryem ona yıllar önce çocukken evlerine o paketi onun koyduğunu gördüğünü söyler.

Kuzgun'un doğum günüdür ve Dila onu alıp Büyükada'ya götürür. Her yıl Kuzgun için aldığı hediyeleri tek tek verir. Eve gittiklerinde kız aşkını itiraf eder ama Kuzgun ona aşık olmadığını söyler. Kız balkona gidip uyuyakalır. Kuzgun onu uyandırıp yerine yatırıp balkona çıkar. Bora tüm bunları yan evden izler. Sabah Dila üzerini örtmek isterken adam uyanınca onu boğazını sıkar

Ali Kuzgun'u araştırmak için evine girer. Yatağın altındaki kendileriyle ilgili gazete küpürlerine bakarken Kesik'in kız kardeşi gelir. Ali Füsun'a abisinin ölüm sebebinin Kuzgun olduğunu ima eder. Ali babasına gazete küpürlerini gösterirken Rıfat Şeref'i Kuzgun'un kendisini korumak için vurduğunu söyler. O güne ait görüntülerin elinde olduğunu söyler.

Tamirhanenin sigorta raporunda kusurlu onlar çıktığı için içerideki arabaların paralarını da Kartal'dan isterler. Ali bu seferde Kartal'ın tamirhanesine gidip iş paslayacağını söyler ama Meryem anne onu kovar. Ali babasının şirketteki kasasından restaurant görüntülerini alır

Akşam yemeğine Bora ve oğlu Atlas gelir. Kuzgun yemek sırasında gelip Rıfat'a kol düğmesini verir. Rıfat da onu yakın koruması yapıp masaya davet eder. Yemekte Bora Dila'dan avukatı olmasını ve babasının katilini bulmasını ister. Dila çocuğuyla oynarken onları seyreden Bora; kızın elini eldivensiz sıkar. Bu oğlu haricindeki ilk temasıdır.

Yemekte Kuzgun'un masaya oturmasına sinirlenen Ali; ucunda babası olmasına rağmen Bora'ya babasını öldürenin Kuzgun olduğunu söyler.






Hiç yorum yok:
Write comments