19.03.2019

Kuzgun 5. bölüm özet. Dila Kuzgun'un katil olduğunu anlıyor

Ali Bora'ya babasının katilinin Kuzgun olduğunu söyler. Bora'ya kamera görüntülerini gösterip verir. Bora görüntülerdeki Rıfat'ı sildirip restauranttan birisini bulup inandırıcı bir şekilde Dila'ya verilmesinin planlanmasını ister. Bora babasına karşılık Kuzgun'un annesini almaya karar verir ve kadının bir restauranta masa örtüsü dikimi işi için gitmesini sağlar.

Meryem anne Kuzgun'a katmer yapar ama oğlu istemez. Meryem anne Kuzgun'un evinde kalan kızla Akça'nın geçmişi ile ilgili konuşurlar. Kadın epey kötü olur. Oğlunun odasına girer.

Şeref davasıyla ilgilendiğini öne sürerek Rıfat; kızının yanına koruma olarak verir. Dila Bora'nın evine gider. Adam babasının restaurantta görüşmesi olduğunu söyler. Bora'nın oğlu Atlas; Dila ile yakınlaşır. Bora da kadının elini sıkıp vedalaşırken kıskanan Kuzgun da adamın elini zorla tutar. Bu Bora için savaş ilanı niteliğindedir.

Dila restauranta gider. Müdür görüntülerin olmadığını söyler ama bir garson ona verir. Kuzgun Bora'nın babasını öldürdüklerini bildiğini anlar ve Rıfat'a söyler. Kaçak tohum işi için kendisini sıkıştırdığını söyler. Kuzgun da bu işi kendisi üzerinden yapmasını ister. Derviş ile buluşup içip bunları konuşur.

Bora Rıfat'la tohum kaçakçılığı işi ile ilgili konuşur. Rıfat hala istemez. Ali atlar. Rıfat; babasının masadaki yerine oturabilmesi için Behram Adıvar'dan izin alması gerektiğini söyler. Kim olduğunu bilmediği bu adamdan izin almak için Derviş'e haber verileceğini onun da takım elbise diktiğinde kabul edilmiş sayıldığını anlatır. Bora'ya Derviş'le tanışmak için randevu kartı gider.

Dila restoran görüntülerini izler ve Kuzgun'un o güne ait telefon kayıtlarını ister. Kuzgun'un orada olduğu ortaya çıkar. Akşam Bora ve Dila yemeğe gider. Bunu duyunca Kuzgun biraz bozulur. Gece buluştuklarında Kuzgun suçunu itiraf edip; silahını bile verir. "Sen ne yaparsan razıyım" der. Dila babasına gidip hayatını kurtardığının doğru olup olmadığını sorar.

Meryem restorana gider. Bora ve adamları onu rehin tutar. Kumru eve gelince telaşlanıp Kartal'ı arar. Beraberce her yeri araştırırlar. Karakola bile gidip kayıp ihbarı yaparlar. Sonra da Kumru kapısına gidip Kuzgun'a hesap sorar. Annesinin başının Kuzgun yüzünden derde girmiş olabileceğini söyler. Kuzgun umurunda değilmiş gibi yapar ama çıkıp Derviş'e gidip silah ister. Derviş silahı verir ama annesini kurtarmaya gitmemesini; vazgeçen olmasını ister

Bora Derviş'ten icazet alır. Rıfat'ı arayıp tohum işi için sıkıştırır. Bora Kuzgun'a restourantın konumunu atar. Kuzgun yola çıkar. Kuzgun yolda durur ve Bora'ya başka bir konum yollar. Bora Meryem'i evine yollar. Bora acele ile evine gittiğinde oğlu Atlas ile Kuzgun'u çocuğun odasında kitap okurken bulur. Kuzgun ona babasını öldürdüğünü arada kan bağı ile vurmamasını; bir derdi varsa kendisiyle halletmesini söyler.
Dila delilleri alıp evden çıkar ve savcıya gidip katili bildiğini söyleyip kamera kaydını verir.

Hiç yorum yok:
Write comments