2.05.2019

Diriliş Ertuğrul 146.bölüm özet. Ertuğrul bey esir düşüyor

Açığa çıkan Beybolat kendisini savunmaya çalışır. O sırada adamları yetişir. İlbilge ve Ertuğrul sırt sırta cenk ederlerken abisi Gündoğdu gelir. Turgut ve alplerde Beybolat'ın alpleriyle savaşır. Birkaç tanesini sağ yakalarlar. Beybolat bir uçurum gibi yerden nehire atlar. Ölü yada dirisini bulmak için araştırma yapmaya başlarlar.

Ertuğrul İlbilge ile Umur obasına yanlarında esir aldıkları alpleriyle gider. Olanları açıklar. Beybolat'ın Albastı olduğunu söyler. Obanın ileri gelenleri ilk başta kabul etmek istemez ama İlbilge de şahitlik eder. Bir bey yine de kötü söz söyleyince adamı çok kötü döver ve huzurundan kovar. Beylik makamını İlbilge'ye verirken Beybolat'ın yaptıklarından obasını sorumlu tutmayacağın, cezalandırmayacağını söyler. Ertuğrul evlenme sözü ile İlbilge'ye cesaret verir.

Gündoğdu da yanında bir kaç alp ile Kayı obasına gider. Ailesiyle kavuşup hasret giderir. Ertuğrul obaya döndüğünde İlbilge ile kurdukları tuzağı ve önceden yaptıkları işbirliğini anlatır. Kayı obasında moğolları kıstırmak için Sultan Baybars ve Altın ordu hükümdarı Berke Han'la işbirliği yapmaları gerektiğini düşünürler.

İlbilge kardeşi konusunda ne yapacağını bilemez. Onunla konuşur. Sırma onun beyliğini kabul etmiş gibi görünür. Elini öper ama çadırdan çıkınca söylenmeye başlar. İlbilge yanındaki eleman Mengü'ye gözünü Sırma'dan ayırmamasını söyler. Dilenci kılığında bir adam Sırma'ya abisinin yaşadığını söyler ve kadına abisinden bir not verir.

Beybolat'ı canlı halde kıyıya vurmuş bulan Kayı alplerini bir moğol oklayıp öldürür. Beybolat'ı alıp bir mağaraya götürür. Beybolat'ın eskiden tanıdığı pek çok kişiyi beraber öldürdüğü birisidir. Arıkpuga isminde bir moğoldur. Adam Albastı'yı tedavi eder.

Berke hanın casusu hana gelecekmiş. Onunla Ertuğrul konuşacakmış ama aynı zamanda Arıkpuga da casusun peşindedir. Albastı uyanınca Ertuğrul'la ilgili şeyleri anlatır. Adam da hana gider ve içeri gelen Mergen'i tanır. Mergen Berge hanın casusu ve elçisini Ertuğrul ile buluşması için gizli bir yere götürür. Moğol adamlarıyla onu takip eder.

Ertuğrul Bamsı'yı affeder ve görevine iade eder. Görevi ölü yada diri Albastı'yı bulmaktır. Nehrin her yerinde adamı ararlar. Moğolun öldürdüğü alpleri bulurlar. Alpleri öldüren ve Albastı'yı götüren biri olduğunu anlarlar. Alpleri öldüren okları araştırma yapmak için yanlarına alırlar. Söğüt'te bulunan Gündoğdu okları tanır. Ertuğrul ve elçinin tehlikede olacağını tahmin edip yola çıkarlar

Ertuğrul bey Berke hanın casusu ile buluşup konuşurken moğollar baskın yapar. Çok çetin bir cenk olur. Mergen, tanınmış diğer alpler ve Turgut; beylerinin gözü önünde öldürülür.


Hiç yorum yok:
Write comments