22.05.2019

Halka 18.bölüm özet. Cihangir Kaan'ın muhbir olduğunu öğreniyor

Cihangir'in İskender'i öldürmesinin ardından Müjde; Altemur'la konuşup babasının yerine geçip anahtarı alır. Cihangir'in dnz testi Cengizhan ile eşleşmiştir. Ona yüzük verilir. Bu habere Çağatay çok şaşırır çünkü Cihangir'in kan örneğiyle Kaan'ınkini değiştirmiştir. Bu sayede Kaan asıl kardeşinin Kaan olduğunu anlar. Onu yemler ve bu konudan habersiz olduğunu anlar

Faruk amirirn mezarından çıkan silahtaki parmak izi Cihangir'e ait çıkar ama ateş edilen silah o değildir. Hümeyra da Kaan da bunu Cihangir'in yapmayacağından neredeyse emindir. Cemal amir Cihangir'i almak istediğinde Kaan ondan Halka ile ilgili delil getirmek için 24 saat zaman ister. Eger bir delil getirmezse Cemal amir Cihangir'i Faruk amiri öldürme suçundan tutuklayacaktır

Müjde Çağatay'la babasının intikamı için konuşmaya gittiğinde Altemur gelir ve kızı dışarı çıkarır. Müjde çıkarken içinde kamera bulunan çantasını masanın üzerinde bırakır. Altemur silahları mezardan çıkaranın Çağatay olduğunu anladığını ama zaten o vurma anını videoya çektiğini söyler. Görüntüleri onlara da izletir. Müjde bunları duyar.

İskender'in ölmediğini öğreniriz. Müjde, Kaan, Cihangir ve Kaan'ın doktor dediği adamın bildiği kuru sıkı silah ve kan torbalarını patlatarak yaptıkları bir düzmece olduğunu öğreniriz. İskender'in saklandığı yerde toplanıp Müjde'nin kaydettiği görüntüleri izlediklerinde Vekilharç ve Çağatay'ın amiirin ölümüne zorlandığını Kaan anlar. Altemur'un bir sırlar odası olduğunu ve burayı bulup sırları yani insanları Halka'ya mahkum ettiği şantaj delillerini ortadan kaldırmayı planlarlar.

Hümeyra da Vekilharç ile konuşmasından Faruk amirin ölümüyle alakası olduğunu anlar. Oğlunu kurtarmak için Cemal amire gidip bunu Vekilharç'ın yapmış olma ihtimalinin yüksekliğini söyler. Cemal amir de Vekilharç'ın sürekli değişen numarasını değiştirmeden son numarasını Hümeyra'dan alıp yer tespiti yaptırtır.

İlhan Hümeyra'ya gidip Cihangir'in İskender'i öldürdüğünü söyler. Kadın Cihangir ile bu konuyu konuşur ama çocuk İskender'i öldürmediğini itiraf eder. Altemur sakin ve akıllı olan Cihangir'i beraber iş yaptığı insanlarla tanıştırmayı ister.

Altemur Vekilharç ve Çağatay'ı sıkıştırıp silahı değiştirmelerinde kimin parmağı olduğunu sorar. Çağatay hemen Terzi'nin adını verir. Altemur Ruhi'ye Terzi'yi öldürmesini emreder ve bu bilgiyi Terzi'ye söylememelerini ister. Ancak Çağatay hemen söyler. Terzi Cihangir ile buluşan Altemur'a saldırır. Ruhi'yi yaralar. Altemur'u öldürecekken Cihangir adamı kurtarır. Terzi'yi yaralar ama öldürmez. Altemur Terzi'yi üzerine salan Çağatay'ı bulup kendisine getirme işini Cihangir'e verir.

Cihangir olanları Kaan'a söyleyince Kaan hemen Ruhi'nin yaralandığını ve yasal olmayan bir doktora gideceğini söyler. Baharlar evin önünde pusuya yatar. Ruhi ile çatışırlar. Ruhi vurulur.

Kaan Vekilharç ile konuşup Altemur'un sırlar odasına girmek istediğini bu sayede onunla ilgili görüntüye ulaşıp onu kurtarabileceğini söyler. Vekilharç adresi ve odayla ilgili bilgiyi vermeye çekinir. Ancak sonrasında vekilharç; Terzi'nin Altemur'a saldırdığını duyunca Kaan'la buluşmaya ve istediklerini vermeye karar verir.

Kaan Vekilharç ile buluştuğunda tam adresi ve odaya girmek için ona lazım olacak Altemur'un parmak izini ondan alacakken Vekilharç'ın peşindeki Cemal amirler baskın yapar. Vekilharç kaçar. Üzerine istediklerini alamayan Kaan sinirlenir. Tartışırlarken Kaan'a yardıma gelen Cihangir Kaan'ın polis muhbiri olduğunu ve İLhanTepeli'nin yanına onlar istediği için girdiğini duyar.

Bu arada babasını öldürdüğü Cihangir'in kendisine yardım etmesi İskender'i geçmişle kendi içinde hesaplaşmaya götürür. Kaçacakları gece kebapçıya gidip kasasından bir şeyler alır. Hümeyra'ya gider. Kadından geçmişte kocasını öldürdüğü için af diler. Eren'in kendisine bıraktığı bir kutuyu yıllar sonra Hümeyra'ya verir. Kutuda sırlar bir tokmak ve anahtarlar vardır

Cihangir'in Terzi'yi bile öldürmeyip sevgilisi Müjde'nin babasını gözünü kırpmadan öldürdüğü gerçeği Çağatay'ın kafasına yatmaz. Kafasında bu şüphe ile kebapçıya gider. Peşindeki Ademleri atlatır ve İskender'i takip edip saklandığı yere gelir. Müjde'yi rehin tutar; İskender'i alır ve Cihangir'in oyununu ortaya çıkarmayı amaçlayarak Altemur'a doğru yola çıkar.

Hiç yorum yok:
Write comments