8.05.2019

Halka Dizisi 16.bölüm özet. Halka köstebeğin peşinde

Cihangir kendi kendisine bıraktığı video kaydını izler. Kendisi de kendine bir şey olma ihtimaline karşılık Kaan'a bir video çekip bırakır. Nurten hanımla Tepeliler konuşur. Sadakatsizliğine kızarlar. Cihangir'i yine de ikna edebileceğini düşünüp bir süre daha kalmasını emrederler. Cihangir Nurten'e doğumunda orada olup olmadığını tekrar sorar. Kadın yine olduğu yönünde yalan söyleyince hizmetlisini işten çıkarır

Gülay hemen Hümeyra'ya gider ve Cihangir'le konuşursa kendisinin de Kaan ile konuşacağını söyler. Kaan'ın üzülmemesi için Hümeyra anlaşmayı kabul eder. Cihangir Hümeyra'ya geldiğinde kadın Kaan'ı kucaklamış şevkat göstermekteyken onları uzaktan gören Cihangir biraz alıngan ve üzgün durunca Hümeyra olanları anlar ama çocuğa bir şey söylemez.

Cihangir videoda adı geçen o zamanlar babasının adamı olan İskender'e gider. Kendisi ile ilgili bir şey söylemeden Eren Karabulut'u kimin öldürdüğünü sorar. İskender İlhan'ın kardeşini öldürdüğü için İlhan'ın da Eren'i öldürdüğünü beraber yaptıklarını söyler. Ama çocuk kaçırmadan da fidyeden de habersizdir. İlhan da aynı şeyi söyler. Cihangir'i kendilerine Halka'nın verdiğini ama kim olduğunu bilmediklerini söyler. Evlatlık olduğunu söylerlerse üzüleceği için söylemediğini söyler.

Kaan Altan'ın ölmediğini ve Halka'ya yeni birileri eklendiğini; üstleri olan amire söylerler. İşi daha yukarılara taşımaya; ekibi büyültmeye karar verdiğini söyler. Adam evraklarla toplantıya gidecekken Ruhi polis kılığına girip aracı kaçırır. Amir ortadan kaybolunca Cemal amirin canı sıkılır

Cemaller Altan üzerinden devam etmeye karar verirler. Kaan Çağatay'ın mekanında adamı görüp haber verir ama tam o sırada yukarıdan Ruhi gelip kafasına çuval geçirip Çağatay'ı alıp gider. Aynı uygulama Vekilharç'a da yapılır. Vekilharç ve Çağatay'ı bir yere götürüp en yukarıdaki kişiyle tanışırlar. Altemur ismindeki kişi konuşmayıp Halka'nın içindeki köstebeği söylemeyen amiri Vekilharç ve Çağatay'a öldürtür. Sonrada kazdırdığı mezara silahları da atarak gömdürtür.

Köstebeği bulabilmek için tüm Halka üyelerine ve Altan'a birer çanta teslim eder. Ruhi'nin alacağını söylerler. Herkese farklı yer söylerler. Halka'nın amacı polis hangi üye çantayı verirken ortaya çıkarsa köstebeğin o olduğunu anlamaktır. Cemal amir Kaan'ın söylediği yere giderken Bahar ise Altan'ın peşindedir. Son anda Vekilharç ile konuşan Hümeyra Halka'nın köstebek avına çıktığını duyunca bunu Cemal amire mesajla haber verir. Cemal müdahale etmez. Bahar eder ve köstebek Altan sana Halka adamı keskin nişancı ile öldürür

Kaan da Bahar da Cemal amirin Halka'nın içinde başka bir köstebeği olduğundan neredeyse emindirler. Kaan direkt olarak sorar ama Cemal amir yalanlar.

Çağatay babasının sözünü tutmayıp Altan'ı öldürmediği hatta yanına aldığı için Altemur bey tarafından işlerin başından bir süre için uzaklaştırır. O sırada öğreniriz ki Terzi'nin gerçek adı Korkut'muş ve Altemur yani büyük patron onun babasıymış. Terzi'nin tahminine göre patron Cengizhan'ın diğer oğlunu aramaktaymış; bulurlarsa Çağatay'ı ortadan kaldıracaklarmış

Çağatay yeniden kardeşinin peşine düşer. Terzi Vekilharç'ı takip ettiğinde Hümeyra ile buluşmasını konuşmasını gördüğünü anlatır. Silahlar Vekilharç'a dönünce adam inkar edemez. Halı sahaya gelip Hümeyra'yı alırlar. Kadının Cengizhan'ın zayıf döneminde yanında olduğu ve son zamanlarda telefondaki ses olarak durumlara müdahale ettiği de ortaya çıkar. Çağatay kadını öldürücem diye yemin ettiğini de hatırlatır.

Hümeyra ile konuşmak için halı sahaya gelen Cihangir; ardından Kaan mekana doğru hareket eder. İlk gelen Cihangir içeri girer ve Hümeyra hanımı kurtarmak için ben kardeşinin kim olduğunu biliyorum der. Kadını bırakması karşılığında kendini feda edip "Senin kardeşin benim" der. Herkes şaşkın kalakalır. O sırada Kaan da gelmiş çoktan silahını Çağatay'a doğrultmuştur.


Hiç yorum yok:
Write comments