18.05.2019

İstanbullu Gelin 85.bölüm özet. Esma Sultan'ın acısı yürek dağladı

Esma hanım aşağıdaki kalabalık dağılınca kocasının yanına çıkar. Öldüğünü fark ettiğinde yanından kalkamaz. Şoka girer. Nazif onları bulur ve hemen aşağıya inip haber verir. Faruk kalp masajı yapmayı dener ama Garip çoktan ölmüştür. Ambulans gelir ve adam götürülür. Esma hanım öylece bütün gün ve gece yatıp uyur. Aile sürekli Garip'le olan anılarını hatırlar.

Herkese haber verilirken Garip'in eski eşi Siren'i ararlar. Kadın şoke olur. Kızının hamile olduğunu ve riskli olduğunu söyleyip Onu aramamalarını rica eder. Cenaze töreni yapılır. Esma hanım yasta da cenazede de, mevlütte de sıkkın oturur. Sonrasında fark ederiz ki Esma hanım Garip'i hala görmekte ve onun öldüğünü kabul etmemekteymiş. Bu konuyla ilgili bir şey söylendiğinde olay çıkarır.

Sonunda Esma hanımı hastaneye yatırırlar. Süreyya ve Nurgül onu yalnız bırakmaz. Çocukları da sık sık gelip gider. Ancak Esma hanım Nurgül'ün bir konuşmasında gerçekleri hatırlar ve sonunda Garip'in öldüğünü fark eder.

Adem ve Güneş evlat edinecekleri kızı belirler. Ancak onu alabilmek için evli olmalarının daha kolay olduğunu duyunca sade bir nikah yapmaya karar verirler. Boranlar Esma ve Garip yüzünden sıkıntılı zamanlar geçirdikleri için onlara söylemezler. Fakat Fikret şans eseri öğrenir ve İpek'le nikaha yetişir hatta şahit olurlar. Nikahı bahçede tost yiyerek kutlarlar. 

Süreyya'nın moralini düzeltmek için Dilara ve Mert onun kızı Yaz için yapmış olduğu çocuk şarkısını seslendirmesini isterler. Geliri çocuklara gidecek şarkıyı söylerken Süreyya bir süreliğine dertlerinden kurtulur. Bu şarkıyla annesinin moralini yerine getireceğini düşünen Süreyya; aileyi de hastaneye çağırır. Ancak Esma hanım Süreyya'ya Garip'in gidişinin ardından sürekli onu görüp sonra öldüğünü hatırlamanın kendisini çok üzdüğünü söyleyip ondan kendisini öldürmesini ister. Hatta yalvarır.

Hiç yorum yok:
Write comments