2.11.2019

Sevgili Geçmiş 2.bölüm özet. Suç Sinan'ın üzerine mi kalacak

Sinan akşam yediği dayaktan sonra sabah ancak kendisine gelir ve hemen kapıya dayanır. Kendisini dövdürdüğünü düşündüğü Tekin ile görüşmek istemektedir. Kızlar zaten gece işledikleri cinayet ve cesedi gömmelerinin tramvalarını atlatamamış; evi toparlayamamışlardır. Telaşla hareketleri Sinan'ın gözünden kaçmaz.

Tekin beyin asistanı ona ulaşamayınca Refik'i arar. Birkaç hafta içinde yüksek miktarlı borcu ödeyemezlerse haciz işlemleri başlayacağını öğrenir. Refik defalarca kez eve gelip Tekin'i sorar ama bulamaz. Gidebileceği her yere gider ve herkese Tekin'i sorar. Refik karakola gidip Tekin'in kaybolduğunu söyleyip Sinan'ı işaret eder.

Çilem gözünü hastanede açar. Gözü önünde vurulan nişanlısı yüzünden kriz içerisindedir. Kendisini kurtaran Cemal baş ucundadır ve kendisinin amcası olduğunu söyler. Annesinin babasını öldürdüğünü ve şuan ceza evinde olduğunu anlatır. Çilem hastanede sinir krizi geçirir. İş başı yapmış olan Deren ona yardımcı olup sakinleştirir. Hastaneden taburcu olunca onu evine götürür

Cahide ise ceza evindeki süresini doldurmuş; tahliyesine az zaman kalmıştır. 24 yılın ardından kızlarını bulmayı, beraber olmayı hayal etmektedir. Avukatı onu ziyarete gelir ve kızları aradığını ama bulamadığını söyler.

Deren olanları kaldıramaz ve hastanesine döner. Kenan Deren'i yolcu etmeden çay içerler. Kızın boynundaki izi fark eden genç adam sorular sorup ısrar eder ama cevap alamaz. Deren'in ailesine ait hastaneye sigorta denetmenleri gelir. Sigorta dolandırıcılığı için inceleme başlatırlar. Suçun sahibi erkek kardeşidir. Annesi suçu Deren'in üstlenmesini ister. Bu kızı yıkar ama Kenan Deren ile konuşup bunu yapmamasını ister. Deren suçu kabul etmeyeceğini söyleyip kasabaya döner.

Sinan Kenan ve Mahir'le de tanışır. Adamlar Tekin'in oğlu olduğu için Sinan'a karşı tavırlı davranırlar. Sinan çarşıda gördüğü Refik'i döver ve Tekin'e mesaj gönderir. Bir daha karşısına çıkarsa bedel ödeteceğini söyler.

Azra Tekin'in aracına biner ve onu uçurumdan aşağı atar. Tüm sert duruşuna rağmen Azra da bunun ardından ağlar. Daha sonra Mahir'le karşılaşır. Çilem'i aradığında telefonu Cemal açar ve kim olduğunu bildiğini söyleyip arkadaşını bir daha aramamasını söyler. Azra iyice yıkılır

Sinan yine İpek'e gider ve Tekin'le ilgili sıkıştırır. Arkadaşının kan izini saklamaya çalıştığını fark ettiğini söyleyince kocasının ona uyguladığı şiddetin izlerini gösterir. Kavga ettiklerini bu yüzden babasının gittiğini söyler. Sinan da ona annesinin Tekin yüzünden öldüğünü ve 14 yaşındayken babasını bıçakladığı için islah evinde yattığını anlatır.

Refik bahçede bulduğu Tekin'e ait alyansı gizlice Sinan'ın arabasına atar. İpek gitmesi için Sinan'a ters konuşur. Sinan'ı giderken gören Refik olay çıkarır. Polisler gelir. Refik; adamın üzerinin arabasının aranmasını söyler ve Tekin'in alyansı Sinan'ın arabasından çıkınca genç adamı kızların ve kasabalının önünde alıp götürürler.



Hiç yorum yok:
Write comments