1.12.2019

Güvercin 2.bölüm özet. Zülüf nikaha razı olacak mı

Kenan Zülüf'ü kuyudan çıkarıp büyük bir özenle sağlık ocağına götürür. Ailesine haber verip başında bekler. Zülüf Kenan'ı tanımadığı için kendisini kurtaran kişiyi kahramanı gibi görmektedir. Zülüf kendisine gelince karakola gidip Ökkeş'ten şikayetçi olmak ister. Babası emmiye gidildiğini Ökkeş'ten şikayetçi olmazsa Müslüm'le Nefise'nin evlenmesine rıza göstereceklerini; kardeşinin canının böyle bağışlandığını söyleyerek kızı vazgeçirir.

Müslüm ve Nefise ise ailelerinin yaptığı anlaşmadan habersiz Nemrut'ta turistlerin arasına kaynamış saklanmaktadırlar. Arkadaşının dedesinin köydeki evine gitme planları yaparken gazetede ablasının kuyuya atılma haberini okuyan Müslüm; eve dönmek ister. Ablasını kurtarmak isteyen adamı Nefise taze doğru bir haber almak için Betül'ü arar. Betül'den Zülüf'ün kurtarıldığını ve meclis sayesinde iki ailenin sulh yaptığını; evliliklerine rıza gösterildiğini öğrenirler.

Kevsa ise konakta Nefise'nin kıyafetlerini yakmaya başlar. Konağa gelin gelecek Zülüf'e ise hayatı zindan etmek niyetini etrafa haykırır. Kevsa Kenan'a ailemiz için en doğru kararı verdiğini düşündüğünü söyler ve kendisini aklar. Hatta başka bir yere taşınmalarını salık verir ama Kenan "Madem ki ben babamın katilinin kızıyla evlenmeye razı oldum. O zaman o kız da bu konağa gelin girecek. Sen de Ona gelinim diyceksin" der.

Celil ve Kasım iki tarafa mukayet olmak için anlaşırlar. Celil "Paramı ver" diye tutturur. Tutarı çok fazla söyler. Taksit taksit vereceğini söyler. İlk taksidi ertesi gün verir.

Kenan'ın asıl annesi İsmihan konağa gelip Kevsa ile konuşur. "Kusur Ökkeş'in ama bedelini benim oğluma ödetiyorsun" der. Onlar konuşurken Kenan gelir. Kenan kadının annesi olduğundan habersiz kadınla muhabbetle konuşur. Kadın ona hayır duası ederek gönderir. Celil evine bıraktığı İsmihan'ı bir daha konağa gelmemesi için tehdit eder.

Zülüf şikayetçi olmayınca Ökkeş dışarı çıkar. Adamları Nefise ve Müslüm'ün yerini bulmuştur. Ökkeş nikah olmadan onları bulmaya çalışır. Kardeşini ve Müslüm'ü bulur. Adama silah doğrultur. O sırada Kenan; Betül'ü aradıkları telefondan aşıkların yerlerini bulur. Ökkeş'i durdurup konağa yollar. Aşıklara olan biteni anlatıp gençleri evlerine bırakır.

Kardeşi Müslüm eve geldiğinde ablasına Kenan ile evlenmesinden bahseder. Cibranoğullarının konağına gelin gitmek istemez. Evleneceği kişinin Kenan olduğunu öğrenince adama olan güveni de sarsılır. Müzede karşılaşmasının da oyun olduğunu düşünür.

Nefise eve gelince annesi ve Ökkeş kıza çok yüklenir. İki tarafın annesi, hala, yenge alışverişe çıkarlar. Kevsa yüzük alırken epey sorun çıkarır. Nefise daha ucuzunu seçmeye çalışır.

O akşam kız istemeye Cibranoğullarının konağına giderler. Emmi hepsine tek tek nasihat ederken Kenan'a eski gönül yarasının kabuk tutmasına izin vermesini söyler. Zülüf konağa giderken makyaj yapmaz hatta düzgün giyinmez bile. Emmi kızları isterken Zülüf "Evlenmiycem" diye tutturunca Ökkeş silah çekip "Madem sulh yok. O zaman ben bu yapılanın hesabını sorarım" der ve Müslüm ve babasına namluyu doğrultur. Zülüf "Tamam. Razıyım" der.

Ökkeş ben akraba olmam diye tutturur. Celil kafası dağılsın diye yiğenini her zaman gittiği pavyona götürür. Kenan Ökkeş'i düğünden sonra tatile gönderip uzaklaştırmayı düşünür. Ökkeş Bedir'e gidip "Sadece kız alıp verdik; akraba olmayacağız. Sen hem benim babamı vurucan hem hısım mı olacaksın? Kızın bu akşam konakta olacak ama sen o konakta olmayacaksın" der.

Düğün günü sabahı gelinlik için Zülüf gitmeyince Kenan onu almaya gider. Kız kendisi araba kullanıp uçuruma sürer. Kenan son anda arabayı durdurur. Kız yaya olarak atlamaya çalışırken de tutar. O istemediği hiçi bir şeyin olmayacağına söz verir. Kız inanmaz ama yapacak bir şey de yoktur. Zülüf alışverişe çıkmayınca annesi, yengesi onun yerine gelinlik de seçer.

Akşam olduğunda Kaviler Nefise'yi almak için kendi gelinlerini Cibranoğulları konağındaki düğüne götürür. Nikah kıyılır. El öpme faslı sırasında çok içen Ökkeş çekip Bedir Kavi'yi vurur


Hiç yorum yok:
Write comments