1.12.2019

Sevgili Geçmiş 6.bölüm özet. Sinan cinayeti öğreniyor

Cemal Cahide'ye kızlarının işlediği cinayetten bahseder. Kadın adama inanmaz toprağı kazmaya çalışır; Cemal resimleri gösterince bayılır. Cemal; evine getirdiği kadını kızlarıyla tehdit eder. Kızlarını hapse göndermeme karşılığında kendisiyle evlenmesini ister.

Kızlar ise Tekin'in arabasının bulunması tehlikesini konuşurlarken Çilem gelir. Azra'nın üzerine gittiğinde kız gerçek kimlikleriyle ilgili tüm gerçekleri İpek'le Deren'e anlatır. Azra istemeden yaptığı her şeyi gözyaşları içinde anlatıp gider. İpek ve Deren kalakalır. Azra gerçek kimliğini Mahir'e de anlatır. Mahir ona aşkını itiraf edip kasabada kalmasını ister. Kızlar da kalmasını ister

Kenan özür dilemek için Deren'e gider. Ancak kız kabul etmeyince gider. Kızın oradaki bir poliklinikte doktor olarak işe başladığını görünce hasta gibi gidip Deren'in gönlünü alır

Cemal kızlara gidip annelerinin geldiğini onlarla karşılaşmak için beklediğini söyler. İpek; annesiyle tanışmak isterken Deren ve Çilem kadına karşı tepkilidir. Kızlar; Cahide'ye neden babalarını öldürdüğünü sorar. Cemal yüzünden kadın öldürmediğini söyleyemez.Cemal Çilem'den orada kalmasını isterken tüm borçları ödediğini söyler

İpek'i büyüten annesi Afet çiftliğe gelir. Ailecek yemek yediklerini görüp içerleyip gider. Çarşıda gezerken Cahide'ye "Anne" dediğini duyan Afet kıskanır. Kızına surat yapar. Hatta eve gidip Cahide'ye gidip sert çıkar.

Cemal kızlara kahvaltıya gelir. Gülistan'ı İpek'e evinin işine yardımcı olarak getirir. Deren Cahide'ye neden babasını öldürdüğünü sorunca kadın bir şey söyleyemez. Cemal; kadını bir sevgilisi varmış; kocası yakalamış; O da öldürmüş gibi şeyler anlatması için zorlar. Cahide o hikayeyi anlatmaz  ve masum olduğunu söyler. Cemal'in yaptığını söylemez. Deren annesini affeder.

Annelerinin masum olduğunu öğrenen İpek ve Deren; Cahide'yi kasabayı gezdirmeye, alış verişe götürür. Dönüşte Cemal; Cahide'nin yolunu kesip nüfus kağıdını alıp nikah işlemleri için başvuru yapar. Cahide cezaevinden bir dostunu arayıp buluşur ve kızlarıyla yurt dışına kaçması gerektiğini söyler. Kadın kabul eder.

Çilem'in kanaması olunca annesi onu hastaneye götürür. O gece eve dönen kızın başında Cahide kalır. Okan'ın cinayete kurban gittiği haberi gazetelere düşer.

İpek Sinan'a Tekin'i hiç sevmediğini itiraf eder. Sinan da Azra da kasabada kalmaya karar vermiştir. Mahir Azra'ya kasabanın bir barında şarkı söylemesi için iş bulur. Kızlar ve sevgili adayları da Azra'ya destek için oradadır. Kumsala gittiklerinde Deren alkol yüzünden biraz çenesi düşer. İpek'le Tekin'i öldürmeleriyle ilgili konuşurken Sinan onları duyar ve ertesi gün İpek'le yüzleşir

Cahide'nin arkadaşı onu arar ve haftaya gemiyle bir yere kaçacaklarını söyler. Gülistan bu konuşmayı duyup Cemal'e haber verir. Cemal ertesi gün Cahide'yi alır ve polislerin Tekin'in arabasını denizden çıkardıkları yere götürür. İhbar ettiğini çünkü yurt dışına kaçacağını duyduğunu söyler.

Hiç yorum yok:
Write comments