12.02.2020

Ramo 5. bölüm özet. Sibel gizli geçidi bulup ailesine haber veriyor


Ramo ve Sibel'in nikahının hemen bitiminde Ceyhan çıka gelir. Abisi Hasan'ın elinde olduğunu söyler. Hasan abi gerçekten de telefonuna gelen bir mesajla evden çıkmıştı. Hasan ve Ceyhan'ın adamları arasında çarpışma olur. Adam tam yakalanacakken pompacılardan birisi yetişir. Adamı Hasan'ın eşi ona göz kulak olması için arkasından yollamıştır. Ramo ve diğerleri yetişip Hasan abiyi kurtarırlar. 

Ceyhan'ın peşine düşerler. Ölen kardeşin mezarını ziyaret eden kadın ve çocuğun evini bulurlar. Oradaki telefondan Ceyhan'ın alakalı olduğu birini bulup ondan da Ceyhan'ın yerini öğrenirler. Hurdalık gibi bir yere baskın yaparlar ama adam çatışıp kaçıp kurtulur

Yavuz bey izlettiği Neco'nun dövdüğü Boz'u nehire attığını öğrenince kötü durumdaki adamı kurtartmıştır. Kendisine gelen Boz'u Ramo'ya teslim eder. Adamın Fatoş'a aşık olduğunu anlamıştır. Fatoş eve dolaşmaya gittiğinde onu kocasıyla görünce dağılan Boz'la Ramo konuşur kendisini toplaması için süre verip onu uyarır.

Yavuz bey ve Fidan hala bu bölüm de görüşür. Fidan merak ettiği için Yavuz'un odasına girip yiğenine ait dosyanın resimlerini çeker. Tam çıkacakken içeride kalmak zorunda kalıp Yavuz'a yakalanır. Yavuz ona kızmayıp dosyanın açıklamasını yapar. Bölüm sonunda hem Boz'u kurtardığı hem de odasına girdiği için kızmadığı için Fidan Yavuz'la buluşur. Birbirlerine "Sen" diye hitap etmeye başlarlar

Yavuz Alpay'la Ramo'yu buluşturup iş konuşmalarını sağlar. Ramo Alpay'ın verdiğinden daha fazlasını ister. Alpay vermek istemese de Yavuz bey ortada buluşmalarını sağlar.  Fidan ve Ramo'dan Ceyhan meselesini ve abi Hasan'ı nasıl pusuya çektiklerini öğrenince Süleyman ve Alpay'a göz dağı verir.

Neslihan anne sürekli Sibel ile görüşüp gizli geçidin yerini bulması için sıkıştırır. Sibel her yerde gizli geçidi arar. Bölümün sonuna doğru çeşmenin altında olduğunu görüp çıkışını da bulup konumunu atıp annesine haber verir. Ramo'yla beraber evine gidip plan yaparlar. 

Yavuz'un Ramo'ya Ceyhan ile tuzak kurulması ile ilgili göz dağı verdiği Alpay geri çekilir. Halef Ceyhan'la buluşup konuşur. Halef'i izleyen Ramo'nun adamları bunu resimlendirince Ramo resimleri Süleyman'a gösterip hesap sorar. Adam kızına ve Neco'ya sorular sorar. Neco o akşam Ceyhan'ın adamlarıyla eve gizli geçittten girip Ramo'yu öldüreceğini söyler. 

Ramo Sibel'e Ceyhan'la Halef'in resmini gösterip bu işle alakası olup olmadığını sorar. Kendisine ne yapmak isterse yapabileceğini ama ailesine dokunmalarına izin vermemesini ister. Sibel de düşünür ve onu haklı bulur. Geçidin ucundaki kapının sürgüsünü kapatıp oraya gelen Ceyhan'a "Plan iptal. Gidin" yazar. Ceyhan onu dinlemeyip tünele adamlarıyla girer. Sibel ise terasa gidip Ramo'yu bıçaklar. 

Hiç yorum yok:
Write comments