12.03.2020

Kuruluş Osman 14. bölüm özet. Osman ve Bala yaralanıyor


Dündar Osman'dan Cengiz hanın emanetlerini çaldırmış; yiğenini oklatmıştı. Sonrasında otağdan Balgay çıkar. Elinde Dündar'dan aldığı emanetler vardır. Osman mücadele edecekken Balgay'ın da üstü olan kişinin komutanı gelir. Cengiz hanın emanetlerini Balgay'dan alır. Artı; emanetleri nereden bulduğunu sorgulamak için Osman'ı Konya'ya götürme kararını açıklar

Osman'ı bir arabanın üzerindeki bir kafese atarlar. Bamsı bey çaktırmadan Osman'a bir hançer verir. Yolda Osman kendisi kaçar. O sırada Balgay da adamını konvoyun peşinden yollamış; pusu kurup Osman'ı ve emanetleri almasını istemişti. Baskın yapan Balgay'ın subayı üst komutanı ve nökerlerini öldürür. Ancak Osman; emanetlerle kaçmıştır. Osman'ın alpleri ve Bamsıyla Abdurrahman da konvoyun peşinden gider.

Bala hatun adamların elinden kaçmaya çalışırken karnından yaralanmıştı. Yaralı halde götürülürken yere düşüp adamları bıçaklar. Ardından ormana kaçar. Onu yaralı halde Elif hatun isminde yaşlı bir kadın bulup sürükleyerek kaldığı mağarasına götürüp yaralarını tedavi eder Osman da ormanda Bala hatunun atıyla karşılaşır. Atı takip edip Bala'nın kaldığı mağaraya gelir. Elif hatun Osman'ı da tedavi eder. Kendine gelen Bala; yarası yüzünden hamile kalamayabileceğini öğrenip yıkılır. Sonrasında Bala'yı kızını merak eden babasına götürüp verir. 

Bala hatun kaçırılırken elindeki Zöhre'nin oğluna vermesi için verilen bohçayı atmıştır. Selcan hatun bunu Gonca'dan duyar ve Zöhre'ye sorular sorar. 

Balgay; Zöhre'yi çağırtır. Kendinden üst olan komutanın emanetlerin onda olduğunu kimden duyduğunu sorar. Zöhre de kocasını gambazlamamak için Gündüz'ün adını verir. Gündüz alp Konya'dan döner dönmez Osman'ın götürülmesinin hesabını emmisinden sormak ister. Bi de bakar ki babasının beylik alametleri Dündar beyin otağında. Sonrasında moğollardan sancak beyliğini aldığını duyunca küplere biner. Otağda kavga edip çıkıp gider. Kardeşini ararken Balgay'ın Zöhre'nin iftirası yüzünden peşine saldığı adamına yakalanıp moğol kampına getirilir. 

Samsa çavuş moğolların obasına saldıracağını bildiğinden kadın ve çocukları saklar. Alpleriyle ormana kamp kurar. Ancak obasında ki bir hain Samsa'nın yerini Balgay'a söyleyince moğol; subaylarından birini orayı basması için yollar. Olayı öğrenen Osma; alpleriyle yetişip onları kurtarır. O sırada kampa baskın veren mopol subayını ele geçirir. Konur alp kardeşi olduğunu anladığı genç adamla konuşur. İlk başta hatırlamadığını söylese de sonrasında eski anılarını hatırladığını söyler

Sıddık Edebali'nin yerini Yannis'e söyler. O da Sofia ve yanına verdiği adamlarını Edebali'yi ve Bala'yı ele geçirmek için yollar. Ancak Osman ve adamlarının tuzağına düşerler. Osman Sofia ve moğol subayı genci yere çökertip yenmenin zaferini yaşar. 

Hiç yorum yok:
Write comments