26.07.2020

Güneşi Beklerken 15.bölüm özet: Zeynep ve Kerem iyice geriliyor

Demet Cihan'ı kendisinin arkasından iş çevirmeyle suçlar. Cihan özür dileyip dna sonuçlarının bulunduğu zarfı yırtar. İkilinin de morali bozulur. Demet eve geldiğinde Jale kötüdür. Saçlarının dökülmeye başladığını fark eden Demet; bunu arkadaşından saklar. Eve gelen Zeynep'e Jale'nin hastalığından bahsetmek zorunda kalırlar. 

Kerem ve Melis cafeye el ele gelince Barış da Zeynep de çok şaşırır. Zeynep sanki rahatsız olmuştur. Okuldakiler de şaşkındır. Melis Zeynep'e önceden söylediği sözleri hatırlatıp laf atar. Zeynep ise Kerem'in maymun iştahlı olduğunu söyler. Barış ise Zeynep ile ilgili sözleri yüzünden Kerem'den özür diler. Megerse biriyle çıkması fikri Can'a aitmiş ama Melis olmasına şaşırır

Tülin ise Cem'in yanından geldikten sonra ağlar, banyo yapar. Eve gelen kocasına gitmemesi için adeta yalvarır ama Cihan gider.  Melis annesini beklemek, elbise bakmak için modaevine gider. Orada Cem ile karşılaşır. Cem tasarlanılan ürünleri Melis'in giyebileceği fikrini ortaya atar. Tülin çok sıcak bakmaz ama Melis heyecanlıdır. Tülin Cem'e çıkışır ama adam yine görüntüleri hatırlatır. 

Barış'ı cezaevinden amcası arayıp görüşe bugün gelebileceğini söyler. Bu konuşmayı duyan anneannesiyle tartışırlar. Ahmet beye gidip akıl sorduğunda gitmesinin iyi olacağını duyar. Amcası yeni bir şey söylemezken içeri giren bir kadına çok tepki verip bağırır. İsminin Nalan olduğunu öğrendiğimiz kadın ağlamaya başlar. Barış çıkışta kadınla konuşmak ister ama kadın konuşmayıp telefonunu verir. 

Jale hoca için sürpriz yapmayı planlayan Zeynep'i Barış yalnız bırakmak istemeyince Kerem'den kıza yardım etmesini ister. İkili buluşup pasta yapım malzemeleri alırlar. Beraberce Jale için pasta yaparlar. Melis Kerem'i bekler; gelmeyince üzülüp eve gider. Kerem kendisini affettirmek için kızın evine gelip yemek getirir.  

Yağmur Can ile yemeğe çıkmak için emanet pahalı bir elbise alır. Can ile çıkmaya başlarlar. Gece eve dönerken elbise bir yere takılıp yırtılır. Yağmur mağazaya gidip elbisenin parasının büyük çoğunluğunu öder. Gerisini tezgahtar arkadaşı tamamlar. 

Barış cezaevinde gördüğü kadını arayıp buluşur. Kadın Barış'a; Kenan'la yani Barış'ın amcasıyla nişanlıyken Ali yani babasının yanında çalışmaya başladığını; sonrasında birbirlerine aşık olduklarını anlatır. Kenan'nın bunu kaldıramadığını anlatınca Barış kadına çok kızar. Cezaevine bir daha gittiğinde Kenan; Nalan'ın oraya daha önce hiç gelmediğini, karşılaşmaları olayının kurmaca olduğunu söyler. 

Tülin zoraki bir şekilde Cem'e gider. Tam yeni gelmişken bir düzeltme için Demet oraya gelince kadın dışarı kaçar. Demet Tülin'in orada unuttuğu cekedi görüp tanır. Cem o akşam yine Melis'i arayıp teklifini yeniler. Tülin kızına çok kızıp konuyu kapatmasını ister. 

Sinemada karşılaşan Zeynep ve Kerem'in arasında tartışma çıkar. Gece Zeynep ne olduğunu anlayamadığı için Kerem'e gidip sorular sorar. Kerem ona sert davranır. Kız ağlayarak yıllarca babası sandığı kaptana giderken Kerem zorla kavga çıkarıp birilerinden dayak yer. 



Hiç yorum yok:
Write comments