24.08.2020

Güneşi Beklerken 45. bölüm özet. Zeynep Kerem'i terk ediyor


Güneşi Beklerken de öğrendiklerinden sonra Kerem, evde babasına ardından bildiği halde bir şey yapmayan annesine yüklenir. Sonrasında emniyete babasını şikayete giden Kerem bir şey söyleyemez. Kerem içkili halde araba yarışlarına katılır. Aksel fark edip ona engel olur. 

Zeynep nikaha gelmeyen Kerem'e kızmaz aksine merak edip çocuğun evine giderler. Kerem'i orada bulamayınca annesinin bir şey söylediğini düşünüp Demet'in karşısına çıkar. Demet kızını öyle gelinlikle görünce evlendi zanneder. 

Aksel Melis'i eve getirir. Tülin ve Cihan'la yemek yerler. O gece Melis rüyasında Kerem'i görür, kafası karışır. Ertesi gün sınıfta arkadaşlarıyla Aksel ona hoş geldin karşılaması yapar

Barış da darmadağındır. Ambulansla gelip anneannesini alıp evine gider. Sevim hanıma sert çıkar. Barış anneannesiyle konuşup dertleşirken onu Begüm duyar. Ertesi gün Begüm ona bir sırrını anlatınca O da Sayarlarla ilgili öğrendiklerini anlatır. 

Kerem Zeynep'i akşam arayıp "Bu ilişki yürümezdi." diyip telefonu kapatır. Zeynep ikna olmaz ve Jane'in evine gider. Genç adam orada ve içkilidir. Zeynep ondan vazgeçsin diye onun gözü önünde Jane'i öper. Zeynep; annesiyle dertleşir. Annesi Gölyazı'ya döneceğini onu zorlamayacağını eğer isterse gelebileceğini söyler. Kerem sokakta sızar. 

Ertesi gün Kerem Barış'a mektubu verip babasını şikayet edemediğini söyler. Ardından okuldan atılmak için vitrini kırar. Zeynep onunla konuşurken ağzından babasıyla ilgili söz kaçırınca bildiğini itiraf etmek zorunda kalır. Kerem bildiği halde kendisine söylemediği için Zeynep'e "Bitti. Benden uzak dur" der ve gider. Onların bu konuşmasını Melis dinler ve Zeynep'e yaklaşıp ağzını arar

Tülin akşam dışarı çıkacağı için Melis; Aksel'le dışarı çıkmak için randevulaşır. Aksel tam hazırlıkları yapmışken sarhoş olan Kerem'in gene araba yarışı yaptığı haberi gelir. Aksel gidip Kerem'i kurtarır ve bir karavana getirip yatırır. 

Can ve Yağmur akşam yemeğine çıkınca çocuğun anne babasıyla karşılaşır. Onlarla tanışır

Tülin ve Demet o gün boşanır. Sonrasında Cihan kolilemek için onlara yardıma gelir. Demet'le konuşmaya çalışır. Başaramayınca gece kapıya gelip kadına gül verip sevdiğini söyleyip evlenme teklif eder. Tülin ise o akşam çok içip barda olay çıkarır. Begüm'le gezen Barış kadını görüp taksiye bindirip evine götürür. 

Aksel'le öpüşürken birden Kerem'in yüzünü görmeye başlayan Melis apar topar evden ayrılır. Aksel'den Kerem'in yerini öğrenen Melis oraya gider. Kerem sarhoştur ve kızı Zeynep gibi görür. Sabah Aksel Zeynep'e Kerem'in yerini mesaj atar. Zeynep oraya gittiğinde Melis ve Kerem'i yatakta görüp kaçar. Kerem de şaşkındır. Kızın peşinden terminale kadar gider. Zeynep annesi ve dedesinin bulunduğu otobüse binip Gölyazı'ya doğru hareket eder. 


 

Hiç yorum yok:
Write comments