23.08.2020

Tövbeler Olsun 3. bölüm özet. Namzet bir kişinin daha helalliğini alıyor

                                 

Aylin babasının saatini geri verir. Nazmiye Bugra ile abla olarak konuşup okuluna devam etmesini tavsiye eder. Arkadaşı Buğra'nın Aylin'i hala sevip sevmediğini anlamak için Sibel diye bir sahte hesap oluşturup davet yolar. Buğra'nın yerine ev arkadaşı kafası dağılsın diye cevap yazar. Aylin Buğra yazıyor zannedip yüzleşmek ister. Dörtlü bir araya geldiğinde Aylin önce Buğra'ya tokat atsa da olay açıklığa kavuşur. 

Latife kocasından Gül ile buluşmasının hesabını sorar ama uzatmaz. Babasıyla sürekli beraber bir şeyler konuşan Nazmiye'yi ayak altından çekmek için Latife; kızı evlendirmeye karar verir. Anıl'ı yemeğe çağırmak için hamle yapar. Ertan bunu duyunca O da yemeğe gelir. Bi Anıl bi Ertan sürekli eve gelip  birbirlerini sabote edince Latife anne ikisine beraber gelme yasağı koyar. 

Namzet bey gelininin ayrı ev istediğini duyduğu için oğlu Sinan'a "İsterseniz ayrı eve çıkabilirsiniz" der. Ancak Sinan evden giderse gözden düşeceğini düşünüp sürekli bir mazeret bulur. Gelin ise 10 yıldır bu evin hizmetçisi olmaktan sıkıldığı için kendi evine çıkmayı ister. Rezidansa aidatı çok, bahçeli eve işi çok diyen Sinan, karısının sinirini bozar. 

Namzet; Cemre'nin babası Remzi'nin de gönlünü alması gerektiğini hatırlar. Adamı arar; Remzi kabul etmeyince evine giderler ama dünürü çok kırgındır. Kızı evlendikten sonra işi batmış; karısı da Namzet yüzünden ölmüştür. Tek tesellisi olan kızı Ayşe Melek de o dedesine geldiğinde çok mütsüzdür. Küçük apartman dairesinde koşamamakta ve internet olmadığı için sıkılmaktadır

Remzi beyi araştırma işini bu kez Ertan'a verirler. Dünürü önce arabasını satılığa çıkarır. Arabayı Ertan'a aldırıp sonra şirketin üzerine geçirirler. Sonra gözünden çok sakındığı kuşunu satmaya çalışır. Kuşu almaya çalışırken yakalanırlar. Remzi ve Namzet konuşur ve olayı öğrenir. Zaten ev almak isteyen Namzet; evi alır ve dünürüne vermek ister. Remzi bey önce istemez ama evi görüp heveslenen torununun yüzünden kabul eder. Oturduğu evi de satıp parasını vermek şartıyla evi kabul eder. 

Bölümün asıl bombası Osman peşinde koşturduğu Fuat beye çizimlerini vermeyi başarır. Önemseneden baktığı çizimleri ve Malezya pazar raporunu gören Fuat bey çok beğenir. Osman bey ile buluşup anlaşma imzalar. Her bir numuneden 10ar tane yapmasını ister. 

Fuat bey Osmanla konuşurken telefondaki sesini tanır. Namzet'in verdiği şapkanın sahte olduğunu söyleyenin Osman olduğunu anlar. Sonrasında Namzet bey adına kızı Nazmiye ile buluşan Fuat bey; Osman beyin çizimlerinin iyi olduğunu ama imalethanesinin olmadığını söyler. İmalatı onların yapmasını ister. Nazmiye bunu kabul edebileceklerini ama Osman beyin etmeyeceğini söyler. Fuat bey şapka mesekesini kendisine söyleyenin Psman bey olduğunu anladığını söyler.



Hiç yorum yok:
Write comments