31.10.2020

Çocukluk 4. bölüm özet. Börekçi Gülay Mahir'in karısıymış


Kader Ulusoy namı diğer Nene gecenin bir vakti üzerinde okul forması; başından aşağı dökülmüş mavi boya ile yuvanın kapısına gelir. Şoke olmuş haldedir. Evlatlık alınmış kız 17 yaşındadır. Mahir hemen Ayşegül'ü arayıp ertesi sabah yuvaya çağırır. Polyanna ile evlat edinen ailenin yanına gider. Kadın kaybolduğunda arkadaşlarını aradığını söyler ama numara veremez. Evde kıza besleme muamelesi yapıldığını anlar. Bi de kızın süte alerjisi olduğunu bile bilemeyince Mahir kendisini tutamaz

Okuldaki arkadaşları kızı kabul edemeyip duygularıyla oynayıp boyayı dökmüşlerdir. Mavi Nene'ye okulla ilgili taktikler verir. Okulda döndüğünde bir gün önceki çocuklar yine onu kandırmayı başarır

Ayşegül; Mahir'e Nene'yi de hayalet gibi işe alırlarsa devlet memurluğu statüsünden faydalanabileceğini söyler. Ayşegül Mahir'e baba gibi lafı edince kavga eder. Ayşegül Mahir beyi araştırmaya başlar. O sırada iş yerine gelen Mahir bağırdığı için kızdan özür diler. 

Okuldaki şımarık kız yuvada kalan kızlarla ilgili onların pis olduğuyla ilgili laflar söyler. Tahtaya kalktığında annesiyle ilgili şeyler anlatırken ağlamaya başlar ve karnının ağrıdığını söyler. Okul müdürü Mahir'i arar ama ulaşamayınca annesinin numarasını verir. Ancak kadın hiç ilgilenmez. Arkadaşları konuşmaları duyar ve onu teselli eder. 

Börekçideki kadın eleman aramaktadır. Mahir Hayalet'i Gülay'ın oraya yine götürünce genç çocuk Mahir kadından hoşlanıyor ama açılamıyor zanneder. 

Okuldaki çocuklar Nene'yi kandırırlar. Kendi aralarına alabilmek için marketten bir şeyler çalması gerektiğini söyler. Kız ilk başta istemese de içeri girer ve hırsızlık yapar. Market sahibi polisi çağırır. Polisin elinden kaçar. Mahir onu yuvada arar ama bulamaz. Çok kızar. Ayşegül kızı bulmak için çabalasa da Mahir ilgilenmez.

Nene gidecek yeri olmadığı için pavyonda çalışan annesinin yanına gider. Kadın kalabalık olan mekanda onunla çalışmasını ister. Maahir ve Ayşegül ertesi gün kızın annesinin pavyonuna gider. Kadın onlara da kızın çalışacağını söyler. Nene Mavi'yi kötü bir otel odasından arar. Üzerinde fahişe gibi kıyafet ve ağır makyaj vardır.

Mahir otel odasında kızı bulur. Nene onu yuvaya götürmesi için ona yalvarır. Polyanna da kızın annesine gidip kızını nasıl olup da pavyonda çalıştırdığını sorar. Kadının kendisi de aynı yaşlarda aynı işi yaptığı için nene'nin de yapabileceğini düşünmektedir. Nene'nin gözü annesinin elinden içkiyi almak isterken kırılan cam yüzünden kör olmuştur. 

Serçe'den Mahir'in sürekli bir börekçiye gittiğini ona aşık olduğunu duyan Mavi; Mahir'e iyilik yapmak için onunla gider. Para verip börek almasını söyler. O sırada börekçiye yine o adam gelir. Mahir o adamın peşinden parka gelir. Gülay'ın karısı olduğunu ve ondan uzak durmasını söyler

Böreği alırken Gülay'a sorular sorar ve adamı babası gibi tanıtıp övmeye çalışır. Ancak kadın şoke olur. Mahir'in nasıl onun babası olduğunu anlayamaz ve kızın yaşını sorar. Kadının garip tavrı üzerine "O benim babam değil. Özür dilerim. Yalan söyledim" der. Ondan sonra da yuvada her börekçi lafı edildiğinde konuyu kapatmaya çalışır. Nene Mavi'nin bu hareketlerini kıskanma olarak algılar. Gülay'a gidip iş ister ve okula gitmediği; anne babasının çalışmasına kızmayacağı gibi yalanlar söyleyip orada işe girer. O börekçiden çıkınca Mahir oraya gelir. Nene'yi görmez

Hiç yorum yok:
Write comments