31.12.2020

Doğduğun Ev Kaderindir 26. bölüm özet. Mehdi ve Benal ceza evinde evleniyor


Zeynep evdekilerin ve barış'la Savaş'ı sayesinde güzel bir akşam geçirir. Ancak Mehdi'nin arabasındaki silahtan haberi olunca endişelenir. Herkes ona yardımcı olmaya çalışır. Gece Emine onunla kalır. Zeynep sabaha kadar uyuyamaz, sabaha karşı ancak dalar. Barış onu uyandırıp evinden alır. Şirkete giderler. Arkadaşları onun iyi olmasına sevinmiştir. Derken babası Ayyaş Bayram gelir. Yine kızı çok utandırır. Barış ona biraz para verip yollar. Kesinlikle anlayışlı merhametli bir yaklaşımda bulunmaz.

Mehdi kaldığı koğuşta arkadaşlarıyla iyi anlaşır. Cemile Müjgan'dan beter, saçma sapan tavırlarla bütün bölüm kafamızı ütüler. Mehdi'ye çocukluk tramvaları bulur. Nuh'a sürekli çemkirir. 

Cemile Mehdi kızını görsün; bebek ona can simidi olsun diye Benal'e sürekli baskı, duygu sömürüsü yapar. Kadını evlenmeye ikna eder. Ceza evine gittiğinde de Mehdi'yi de yönlendirir. Mehdi kızı için Benal'le evlenmeye razı olur. İkisi ceza evinde nikahlanır.

Cemile Sultan bakkaldan işe koyduğu parayı geri ister. Kadınların kasasından böyle bir para çıkınca, ilk işlerinde batınca, Sultan bakkal yeni eşyalar alınca kemer sıkma politikasına giderler. 

Mehdi; koğuş arkadaşının yaptığı kibritten evi Cemile'ye verip Zeynep'e doğum günü, veda hediyesi olarak vermesini ister. Zeynep evi de Mehdi'nin yazdığı mektubu da avukatı Hüseyin'e geri verir ve böyle davranırsa şikayetine bu tavırlarını ekleyeceğini ve cezasını uzatacağını söyler.

Emine bölüm boyunca Zeynep'e Barış'ı övüp ona doğru yönlendirir. Barış'ı arayıp ertesi gece toplanmaları için bir sebep bulur. Barışların evine giderler. Yemek yerler, yasaklı kelimeler oynarlar. Savaş; Emine'ye online eğitim veren bir okul bulmak için ısrar eder. Zeynep Barış'a dans etmeyi öğretirken yakınlaşırlar.  


Hiç yorum yok:
Write comments