4.01.2021

Akıncı 1.bölüm özet. Şehrin koruyucusu Fatih'in ve Nergis'in hikayesi


Fatih lisede bir tarih öğretmenidir. Bazen dersleri dışarıda işlemekte; uygulama yazmaktadır. Annesi kız ve erkek kardeşiyle beraber yaşamaktadır. Onlarla kalan bekar bir teyzesi, yakında oturan terörle mücadele şube müdürü Kemal'le evli olan bir teyzesi vardır. Kadınlar gündüz bir restoran işletmektedirler. Evlerinin hemen karşısında kiraya verdikleri bir daireleri de vardır.

Beyza kız kardeşi konservatuarda okumaktadır. Murat küçük erkek kardeşidir ve Fatih'in öğretmenlik yaptığı okulda okumaktadır.  Fatih'in babası askermiş ve oğlu daha küçükken şehit olmuştur. O ana kadar Fatih de asker olmak istemiş hatta askeri liseyi kazanmıştır ama gitmemiştir. 

Orhan isminde babasının da arkadaşı olan kişi Fatih'i bulur ve aile sırlarını ona anlatır. Fatih Sultan Mehmet'in akıncılarına dayanan bir ailesi vardır ve ailenin erkekleri bu şehri koruma yemini etmişlerdir. Orhan Fatih'i eğitir ve "Akıncı" adındaki maskeli kostümlü bir kahramana dönüştürür. Şehre ve ülkeye zarar verenlerle mücadele etmektedir. Polis peşindedir.

Cevdet; iş adamı kisvesi altında uluslar arası silah kaçakçılığı yapan biridir. Eşinin ölümünden hemen sonra Nergis isminde birisiyle evlenmiştir. Nergis bunu kabul etmeyip evden ayrılmıştır. Yağız isminde taş tasarımı yapan bir erkek kardeşi ve bir kız kardeşi vardır.

Nergis başarılı bir haber muhabiridir. Taner isminde bir kameramanı ve aynı evi paylaştığı bir kız arkadaşı vardır. Üç yıldır Akıncı'nın izini sürmektedir. Birden Amerika askeri konvoyunun peşine düşer. Akıncı da oradadır. Adamı görüntülemeyi başarır. Canı tehlikeye girer. Akıncı onu kurtarır. 

Tem şube müdürü Kemal amir Akıncı'yla ve silah kaçakçılığıyla uğraşırken başına buyruk hareket eden Tem Komiseri Cüneyt'i de onun birimine atarlar. Akıncı'nın görüntüleri televizyonda yayınlanınca Kemal amir Nergis'i sorgular. Babası kızının canı için endişelenip işinden ve evinden ayrılıp yanlarına taşınmasını ister. Nergis kabul etmez hatta oturduğu babasının evinin anahtarını fırlatıp atar

Nergis şirkete döndüğünde terfi beklerken işten çıkarıldığını öğrenir. Olayın arkasında babasının olduğunu öğrenip hışımla kanaldan çıkarken ev arkadaşı kızla kameramanı da işten ayrılır. Gidecek evleri de işleri de yoktur. Ellerindeki az parayla mahalle içinde bir daire kiralarlar. Dairenin sahibi Fatih'in annesidir. Taşınmaya yardım ederken Fatih Nergis'i görüp şaşırır. 

O gece Yağız'ın lansman gecesi vardır. Nergis de oraya gidecekken babasının organize ettiği bir eylemi haber alır. Fatih de o lansmanda orkestrada çalacak olan kardeşini çıkışta almaya gidecekken eylemcilerin bir vapura el koyduğu haberini alır. Kemal müdür de Cüneyt de oraya gitmek için yola çıkar. Cevdet'in bu eylemden beklediği en önemli kazanç ise Akıncı'yı öldürmektir. 

Hiç yorum yok:
Write comments