27.01.2019

Avlu Dizisi 27. bölüm özet. Deniz için ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Star da yayınlanan  Avlu dizisinde beş ay sonra Deniz'in mahkemesinde savcı Deniz için ağırlaştırılmış müebbet ister. Bu tek başına bir hücrede ölmeyi beklemek demek olunca herkes çok endişelenir. Mahkeme salonu önünde Deniz için tezahurat yapanlar vardır. Savcının Deniz aleyhinde konuşması kadın prtestocular tarafından yuhalanır. Ceza evine dönerken araçta Murat ve Deniz konuşurken kadın adama yoluna bakmasını söyler.

Kudret otel işini başlatmak için Vecdi ile konuşur. Ruhsat için beklemektedirler. Kudret otel işi için hapishaneden çıkan kimi kimsesi olmayan kızları bir derneğe yönlendirip sonra da onlar için plan yapmaya başlar. Denizlerin bölümden Melek diye bir kızı ağına düşürür.

Azra ise okulu bitirmek için aldığı izinle dışarı çıkıp geri gelmektedir. Ancak onu birisi izlemektedir. Azra'nın dosyaları bilir kişi tarafından incelenecektir. Zerrin aynı dosyalara bakarken; kardeşi ile ilgili Melis'in bir dilekçesini görür. Melis'le konuşur ve o mahkumu Azra'nın taciz ettiğini ve bu yüzden Kudret'lerin koğuşa alındığını öğrenir. Melis konuşma notlarına bakacağını söyler

Özge bebeği istemiyorum diye tutturur. Sinir krizi geçirirken kanaması olur. Hastaneye kaldırılır. O sırada hapishaneden çıkmış olan annesi Naciye'ye haber verirler. Deniz de Azra'dan gidip iyimiler diye bakmasını ister. Annede bebek de iyidir. Bebek erken doğmuş; küvezdedir.  Kudret doğan kız torunu için ziyafet verip baklava dağıtır.

Deniz ceza evinde kuralla koymuştur. Kumar oynamak, uyuşturucu satmak, zorbalık yapmak yasaktır. Bunları yapan bir kadını ifşa edip bileğini ve parmaklarını herkesin önünde kırar

Dudu'nun Hasan'ı kapının önünde bekler. Adam Azra'yla karşılaşır. Adam Dudu'ya aldığı kolyeyi ona vermesi için verir. Dudu çok sevinir. Kısımdan birisi Dudu'nun kolyesini çalar. Deniz hücreler de  arama yapmak için çalışırken bir kadın oradan çıkmak isteyince dikkati üzerine çeker. Deniz ile dik dik konuşurken kolyeyi ağzına sakladığı fark edilir. Deniz kadını kısmından yollar.

Zerrin zaten uyuşturucu satıcılığından, kuryeliğinden mahkum kadını Kudret'in yanına verir. Kadın yemek hanede yemek dağıtırken Kudret'in emriyle Denizlerin takımına az yemek verir. Günlerdir az yemek yiyen Hasret dayanamayıp kavga çıkartır. Diğerleri Deniz'in etrafında olması; Azra'nın sürekli okul için dışarıda olmasıyla yalnızlaşan Hasret arıza çıkarır. Deniz'e "Sen ne biçim kaptansın. Bizi hiç korumuyorsun" der. Deniz de "ben her şeyi stabil tutmaya korumaya çalışıyorum." der

Azra neredeyse tahliye olacağı için mutludur ama Hasret'i ve kızları bırakacağı için üzgündür. Deniz onunla konuşup hiç bir şeye bulaşmamasını; tahliyesini yakmamasını iyi niyetle hatırlatır. Hasret'i de dilerse aralarına alacağını söyler.

Zerrin ise Murat'la konuşmasından kardeşini vuran kurşunun Oktay'ın silahından çıktığını öğrenir.
Naciye bebeğin velayetini almak isteyip Melis ile görüşür. Kudret hakkında söyleyecekleri vardır ama korkmaktadır. Kudret de bu arada hapishaneye annesiyle girdiğinde bebeği çıkartamayacağını bildiğinden bebeği hastaneden kaçırtmayı Vehbi aracılığıyla planlamaktadır.

Oktay hastane önünde bekleyen belinde silahlı adamlar görür. Hemen Naciye'yi uyarıp bebeği saklamasını söyler. Hemşire bebeğin kaçırılacağını söyleyen Naciye'ye inanmaz ama sonunda bebeği saklarlar. Oktay da Özge'yi odasından çıkarıp temizlik odasına saklar. Kız sinir krizi geçirip işini zorlaştırır. Neyse ki Oktay'ın hastane polisine haber vermesi ile bebek de anne de kurtulur

Hiç yorum yok:
Write comments