25.01.2021

Akıncı 4. bölüm özet. Nergis Emiroğlu yine kaçırılıyor


Uranyumu alırken adamlarca Orhan'a defalarca mermi gelir. Akıncı panikle kamyonun şöför kabinine girdiğinde Orhan abisini hareketsiz görür ancak adamın üzerinde çelik yelek olduğunu görünce sevinir. Beraberce uranyumu devlet güçlerine yakın bir yere bırakırlar. Ertesi gün uranyum kamyonu ve Akıncı yine polisin ve gazetecilerin gündemindedir.

Tüm deliller toplanmadığı için Cevdet ve adamı Köksal'ı salıverirler. Kemal amir hem operasyonun aceleye getirilmesine hem de bu kadar çabuk salı verilmesine öfkelidir. Fatih ve Orhan da işin içinde iş olduğunu düşünmektedirler. Nergis; emniyet çıkışı babasının karşısına dikilip sorular sorar. Sonra da Kemal amire gidip babasının gerçekte kim olduğunu sorar. O da bunu söyleyemeyeceğini ama babasının emniyetten çıkmasına rağmen suçlu olduğunu söyler

Aklı Kemal amirin babası hakkında söylediklerinde olan Nergis; Fatih'le karşılaşır. Ona bir soygun sonrası paniğe kapılan soyguncunun hamile bir kadını rehin alma haberine gittiğini söyler. Akıncı da oraya gider. Rehineyi ve ardından soyguncunun hedefine giren Nergis'i kurtarır. Birisi onları bir telden aşağı kayarken ve haliyle sarmaş dolaş resimlerini çekince olay herkesçe duyulur

Mücevher tasarım bölümüne burs vermek için güzel sanatlara gelen Yağız orada Beyza ile karşılaşır. Kızın kemanıyla çaldığı şarkıya kendisi de piyano ile eşlik eder. Bu şarkıyı ölmeden önce annesiyle çaldıklarını hatırlar. Annesi öldükten sonra hiç piyanonun tuşlarına dokunamadığını ama kız çalarken bunu yapabildiğini ama sonra annesini hatırlayıp daha fazla çalamadığını anlatır. İki genç ilk defa gerçekten yakınlaşır. 

Orhan; Fatih'in küçük teyzesini yemeğe davet etmeye çalışır ama kadın anlamayıp konuyu dağıtır. Sonra ablaları tarafından uyarılınca kendisi gidip Orhan'ı yemeğe çağırır. Orhan Fatih'i durumdan haberdar eder. Akşam yemeğine gideceklerken işi çıkınca Filiz teyzesi restoranda tek başına bir süre bekler. Kadın önce üzülür ardından sinirlenir. 

Fatih okulda sınıfındaki öğrencilerine dönem ödevi verir. Ancak ikili grupları birbirinden hoşlanmayan kişilerden oluşturur

Lukas üstleri tarafından görevden alınır. Ancak Akıncı'yı hırs yapan adam gider ayak bir şey yapmak ister. Fatih'in arabasına yerleştirdiği takip aracını bulduğu için başka bir araç ile bankadaki kasasından para ve pasaportlarını alır. Orhan ise sinyalin hareketsizliğinden şüphelenip Lukas'ın evinin sokağına kamera yerleştirip eve giriş çıkışları gözetler. 

Cüneyt ise herkesten gizli Köksal'ın peşindedir. Köksal'ın pırlantaları işlettiği ustasından çıkışından itibaren takip eder. Ancak Köksal onu fark edip izini kaybettirir. 

Lukas peşine düşeceklerini bile bile evinden bir araba çıkarır. Orhan ve Fatih; Lukas'ın aracın içinde olduğunu sanarak peşine düşer. Akıncı'ya tuzak kurulur. Daha önceden belirlenmiş bir yere kaçar. Peşinden gelenleri Orhan'ın uzaktan yardımıyla bertaraf eder ama bir tanesi neredeyse Fatih'i öldürecek kadar başarılı olur. Fatih zorlukla kurtulur

Cevdet teşkilatta Lukas'ın yerine İstanbul bölümünün başına getirilir. İlk icraatı Lukas'ı öldürmek olacaktır. Lukas bunu anlayınca Nergis'i kaçırtır. Mahallede kızı kaçırırlarken gören Fatih çaldığı bir motorsikletle aracı takip etmeye başlar. Lukas Cevdet'ten 50 milyon dolar fidye ister. 


 

Hiç yorum yok:
Write comments