28.01.2021

Doğduğun Ev Kaderindir 29. bölüm özet. Zeynep Mehdi için ailesine ve Barış'a yalanlar söylüyor


Zeynep'in kendisini kaçıran, eve kilitleyen, hamile sevgilisini eve getiren, arabasını parçalayan, pasaportunu çalan eski kocasının avukatlığını üstlendiğini geçen bölüm sonunda izlemiştik. Zeynep evdekilere ve tabi Barış'a yalan söylemeye başlıyor. Cemile, Nuh, Benal ve Kibrit'ten de yalanına ortak olmalarını istiyor. Bahane olarak da iş sözleşmesinde şirket haricinde bir davaya bakması yasak olduğunu ve hatta işten atılma sebebi olduğunu söylüyor

Zeynep Barış'la yiyeceği yemeğe gelmeyince adam kadını arar ama ulaşamaz. Mehdi'nin davasına gitmiş olabileceğini de düşünüp adliyeye gider. Kıl payıkarşılaşmazlar. Avukat değişimi son anda olduğu için avukat isminin yerinde Hüseyin abilerinin adı vardır. Barış rahatlar

Zeynep Barış'a yalan söyleyip Savaş'a gider. Ondan ve Emine'den dava için yardım ister. Sonuçta kendisi yenidir ve ceza davalarıyla ilgili bilgisi yoktur. Kamera kayıtları, Bıçaklanan ve olayı gördüğünü söyleyen adamla ilgili bilgi toplamaya çalışırlar. 

Nuh ve Zeynep bıçaklanan adamın durumunu ailesini görmek için hastaneye gider. Zeynep kendisine gelen adama Veysi'nin arkasında konuşacak birini bırakmak istemeyeceğini söyler. Hasta yakınına da Nuh böyle bir şeyi ima eder. Yaralanan adamın kızının hasta olduğunu ve ameliyat için muhtemelen bu işi kabul ettiğini anlarlar.

Yaralanan adamın hasta kızının ameliyatını Savaş karşılayacağını söyleyince yaralanan adamın ifadesini lehlerine vereceğini düşünüp sevinirler ama bölüm sonunda biri adamın odasına girip cihazları kapatır. Veysi işini şansa bırakmayıp adamın konuşmasını engelleyecektir.

Nuh minibüsünü satmaya çalışır ama çok az para verirler. İş arar ama bulamaz. Morali çok bozuktur. Zeynep şöförünü işte çıkaran Barış'a Nuh'u işe almasını tavsiye eder. Barış Nuh'u şöförü olarak işe alır. Kibrit bir cafede garson olarak çalışmaya başlar. 

Ceza evindeki Mehdi'ye Cemile de Zeynep de durumlarının ne kadar kötü olduğunu söyleyemez. Yaptıkları yemek bile hepsine yetmemektedir. Mehdi içeride araştırma yapmak ve rahat etmek için para ister. Nuh'a lastikçideki hissesini satışa çıkarmasını istediği haberini yollar. Zeynep ise para olsa dahi içeriye nasıl sokacağını bilememektedir.

Barış ve Savaş'ın yurt dışındaki ablaları Özlem onlara ev bulmak ve taşınmalarını organize etmek için oraya gelir. Samimi tavırlı Sultan ve Emine'den hiç hoşlanmaz. Ne yemeklerini ne masada onlarla oturmalarını ne samimiyetlerini tasvip eder. Ardından kardeşleri ve dayısının öve öve bitiremedikleri Zeynep'le yakın olduklarını öğrenince kafasında soru işareti oluşur

Ev bakmaya ablasıyla beraber gitmesi için Barış Zeynep'e ısrar eder. Özlem Zeynep'e temkinli yaklaşır. Dönüşte onu evine bırakır. Barış'la Zeynep evlenirse kendisine istenmeyen anne muamelesi yapılacağını düşünen Sakine Özlem'in hemen her şeyi herkesi görmesi için her fırsatı kullanır. Zeynep'in hayatı, beraber yaşadığı kişileri görünce kafası karışır. İnternette Zeynep'i eski kocasının kaçırdığını, adamın ceza evinde birini bıçakladığını da öğrenince kardeşleri için endişelenip infilak eder.  

Zeynep evde rahat konuşamayacağı için Emine ve Savaş'la restoranda buluşur. Barış gelmeden Savaş dosyaya bakar. Barış masaya geldiğinde dosya elden ele geçer ve Zeynep gizlice çantasına dosyayı sokuşturur. Barış bunu fark edip yemekten erken kalkan Zeynep'i bulacağını düşünerek ceza evi kapısına gider. Nuh da o sırada şöförü olduğu için yanındadır.  


Hiç yorum yok:
Write comments