19.02.2021

Mucize Doktor 50. bölüm özet. Ali Adil hocanın ölümünden sonra komaya giriyor

Ali 10 gündür komadadır. Adil hoca ameliyathanede öldüğünde yere düşmüş bir daha uyanamamıştır. Vuslat hariç herkes perişandır. Özellikle de Ferman ve Nazlı yoğun bakımda başında beklerken Vuslat onu başka bir yere aldırır. Ali bu arada sürekli aynı günü yaşamaktadır. 

Ferman sonrasında Nazlı'nın Ali'yle konuşması gerektiğini söyler. İçeriye girmeleri yasaklandığı için Ferman kavga çıkarır; Nazlı içeri gizlice girer. Nazlı'yı içeride yakalayan Vuslat ona bağırınca Ali tepki vermeye başlar. Nazlı bunu fark edince daha çok bağırır. Onun sesini ve kavga seslerini duyan Ali Nazlı'nın elini tutar. Ferman gelip bir iğne vurunca Ali gözlerini açar. 

Adil hocanın zaten öleceğini tümörün geri döndüğünü raporlardan ve otopsiden öğrenmişlerdir. Ali hastanede kalmak istemez çünkü oradaki her şey ona Adil hocasını hatırlatmaktadır. Nazlı Ali'ye Adil hocanın ona bıraktığı zarfı verir. Ali bir türlü açamaz

Vuslat Adil hocanın odasına elemanını sokar ve Adil'in onu tehdit ettiği ameliyat kayıtlarını aratır. Odasında bulamayınca hastanede aratmaya başlar. Vuslat Nazlı'nın Ali'nin ilk aşkı olduğunu öğrenir

Hastaneye Ceylan isminde jimlastikçi bir kızla hem hocası hem de babası olan biri gelir. Tahlillerde ve mr da pek çok şey bulurlar. Kızın ameliyata girmesi de jimlastik yapması da olanaksız olacaktır. Bağırsakları da tıkalıdır. Omurgasını sabitlemeleri gerekmektedir. 


Ancak adam bağırsak ameliyatı olmayı kabul ederken omurga sabitlemeyi istemez. Kızın ölmüş annesinin madalyasını bulduktan sonra adam varını yoğunu satıp kızı için uğraşmıştır. Doruk ve Demir'le konuşurken adam fenalaşır. Kızı ameliyata alırlar ama 15 yaşındaki kızın durumu 80 yaşındaki biri gibidir. Adamın ameliyatı da kötü geçmiştir. 

Vuslat; Beliz'in kendisiyle inatlaşmasına kızıp hastanenin ismini değiştirir. Ali'yi yine tehdit eder. Bu kez Adil hoca olmadığı için Ali ispiyonculuk yapmayacağını söyleyince bu kez de Nazlı'ya tehdit eder. Doruk Vuslat'a artık ona Ali'yle ilgili laf taşımayacağını söyler.

Kız; babasına jimnastikçi olması için kendisini zorladığını söyleyip ağır laflar eder. Ertesi gün kalktığında babasının ameliyatta olduğunu ve durumunu öğrenir. Tanju ve Doruk ise standart prosedür olan beslenme tüpü takma işlemini yapıp hastayı sakat bırakmak istemez. Ancak bulunan işlemi sigorta karşılamamaktadır. Hastanın da bu işlem için parası yoktur. Beliz durumu Vuslat'a anlatsa da kadın "Burası hayır kurumu değil" diyerek tedavi için gereken parayı vermez. 

Ali yatakta  kalkıp diğerlerinin toplaniı çeşitli fikirler tartışıp bulmadıkları çözümleri bulur. iyi olduğunu söyleyip eve gitmek ister. Bu kez Doruk onunla konuşur ve ikna eder. Tüm arkadaşları ve Ferman; Adil hocanın sevdiği şeyleri bulup geceyi Ali'nin yanında geçirirler. 

Ali Adil hocasının kendisine bıraktığı mektubu okuyabilir. Orada babasının tüm birikimini ona bıraktığı yazmaktadır. Ali hemen Beliz hanımla konuşup iki ameliyatında parasını karşılayabileceğini söyler. Beliz de Adil hoca adına bir vakıf kurmayı önerir. Müjdeli haber verilir. Baba kızın ameliyatını Adil hocanın Ali'ye bıraktığı paradan kurulan vakıf karşılayacaktır.

Ali herkes bu vakıf müjdesine sevinirken Adil hocasını görür. Adam ona gelmesini işaret eder. Terasta o konuşurlar. Abisi ve tavşanı da oraya gelir. Cennette buluştuklarını arada sırada yanına geleceklerini söylerler. Ali'ye yaşamasını zamanı gelince zaten yanlarına geleceğini söylerler

Ali ve Nazlı birbirlerinden habersiz aynı yıldız kaymasını görüp aynı şeyi dilerler. Bölüm sonunda Ali Nazlı'ya komadayken söylediklerinin doğru olup olmadığını sorar. İkisi de birbirini unutmamış hala sevmekte olduklarını anlayınca devam için anlaşırlar

Ezo gördüğü tedaviyle iyileşmeye başlar. Tedavi sonrası ilk defa dışarıdan yemek yiyeceği için heyecanlıdır. Ancak tostun sarılı olduğu gazetede Adil hocanın vefat ilanını görür. Ali için endişelenip yanına izin alıp gidip dönmek ister ama bırakmazlar. O da ertesi gün bir şekilde kaçıp hastanenin önüne gelir. Hastanenin değişen ismine inanamayarak bakar. Sonra da annesini adamlarıyla çıkıp arabasına binerken görür. Ezo şaşkın ve sinirli Vurlat'ın yanına gidip "Anne" der. 






Hiç yorum yok:
Write comments