11.03.2021

Hekimoğlu 40. bölüm özet. Ateş'in kanser olma ihtimali herkesi sarsıyor


Savar sendromlu genç bir piyanistin konser sırasında parmakları kilitlenir. Hekimoğlu hasta 12 yaşındayken geçirdiği kaza sonucu birden bire usta bir piyanist olmasıyla ilgilenir. Çocuğa çeşitli tetkikler ve tahliller yaparlar. Hastanın sağ tarafının tamamen ölü olduğunu öğrenirler. 

Nöbetleri azalsa da daha normal olabilmesi için Ateş çocuğun beyninin sağ tarafını almak ister. Ancak alırlarsa bir daha piyano çalamayacaktır. Babası karşı çıkar ama Hekimoğlu vazgeçmez. Çocuğun beyninin sağ tarafı alınır. genç adamın bu piyano çalma yeteneği kaybolur ama artık normal bir genç adam olmuştur

Hekimoğlu'nun Ankara'ya gitmek için bilet alması, kan örneği vermesi Zeynep'i meraklandırır. Emre ile ateş'in evine girip telefonla son bir ayda Ankara'daki bir hastanenin kanser bölümünü 4 kez aradığını görürler. İpek o hastaneye Ateş'in transfer olabileceğini düşünse de o bölümdeki tanıdıkları Ateş'le hasta olarak ilgilendiklerini söyler. Böylece herkes Ateş'in beyninde kanser olduğunu düşünür. 

İpek, Orhan ve asistanları Ateş'in 1 yıllık ömrü kaldığını düşünüp adamın üzerine düşer. Sevgilerini gösterirler. Ateş durumunu yalanlamaz. Asistanları test yapmak için uğraşır. Labaratuara verdiği kanı ve diğer hastaneye verdiği görüntülemeleri incelerler. Onu kurtarmak için uyku uyumazlar ve onun kanser değil başka bir hastalık olduğunu bulup etrafa söylerler. 

Ateş bunu duyunca onlara kızar çünkü zaten kendisi kanser değilmiş; başka birinin sonuçlarını göndermiş. Böyle davranmasının amacı Ankara'daki doktorları kandırıp beynine yeni bir buluş olan bir madde yerleştirmelerini sağlamakmış. Herkes öleceğini sanmalarına sebep olduğu için Ateş'e kızar ama Ateş Ateş'tir işte. Asistanlarını ise Ankara'daki profesörlerin bulamadığı şeyi buldukları için tebrik edilir

Hiç yorum yok:
Write comments