4.03.2021

Kuruluş Osman 48. bölüm özet. Osman beye yeni bir düşman daha geliyor


Osman'la alpleri Nikola ve Flatyos'un tuzağına düşmüştür. Bu kıskaçta çok fazla şehit ve yaralıları olur. En sonunda zorlukla geri çekilir. Girdikleri mağaranın girişine koydukları okçular onlara zaman kazandırır. Bayhoca dahil bütün yaralıları taşırlar. Çıkışta tüm yaralıları ve Akgün'ü Savcı abisi eşliğinde obaya yollar. Lena oğlunun halini görünce perişan olur. Yaralılarla ilgilenirler. 

Osman obaya dönmeden önce peşindeki Flatyos'u yakalayıp tuzağa düşmesine sebep olan obadaki hainin bulmayı planlar. Kaledeki dervişin Göktuğ'a söylemesi sayesinde Kumanları alan alpi Osman beye yardıma gelir. Flatyos'u yakalayıp obaya getirip kafesli çadıra atarlar. Konuşturmak için döverler

Dündar bey ve eşi yaralılar obaya gelip Osman gelmeyince umutlanır. Ancak Flatyos'u yakalamak için uğraştığını duyunca rahatsız olurlar. Flatyos obaya getirilince Savcı ve karısını onu öldürmeleri için teşvik ederler. Oğullarının diyetini almaları için onları teşvik ederler.  

Bayhoca şehit düşer. Lena ve Savcı çok üzgün ve öfkelidirler. Flatyos'u öldürmek isterler. Osman onu konuşturmak istediğini daha fazla zaiyat vermemeleri için haini bulması gerektiğini söyler. Lena Savcı'nın kanına girer ve kafesli çadırdaki Flatyos'u öldürürler. Yaptıklarını Osman'a itiraf ederlerken Lena'nın sancısı tutar ve bir oğulları olur. Kayılar Bayhoca'nın cenazesini kaldırırlar.  

Nikola İmparator'dan bir şans daha alır. Helen Flatyos'un yakalanmasına Göktuğ'un yardım ettiğini, adamın Osman tarafına geçtiğini öğrenir. 

Umur beyin peşindeki Kara Şaman Togay o bölgeye gelir. Göktuğ'daki belgeleri almak için nökerleriyle kampına baskın yapar. Kumanları öldürür, Göktuğ elinden yaralı bir halde zorlukla kaçar. Helen ve iki papalık casusu gelip Togay'ın ele geçirdiği Osman beye ait belgelere bakarlar ama belgeler sahtedir. 

İki casus Togay'a Umur beyin yerini söylemeyi vaad ederler. Dündar'dan yardım isteyip Umur beyin kızı Malhun hatun obada olduğunu öğrenip moğol kumandanının onu takip etmesini sağlarlar. Gerçektende oraya yerleşmek için gelen obasından önce az sayıda alpiyle bölgeye yaklaşan babasını görmeye giden Malhun hatuna gelmek için ısrar eden Osman da eşlik eder. Onlar obadan çıktığında Kara Şaman Togay da peşlerinden gider.    

Hiç yorum yok:
Write comments