14.03.2021

Kuruluş Osman 49. bölüm özet. Osman beyin toyuna hain saldırı


Osman bey yurtluk vermek için çağırdığı beylerle Söğüt'te toplanmak ister. Toyun tedbirlerini çok sıkı tutar. İçeriye pusat bile almaz. Ancak Süleyman ve Melik'le ittifak yapan Toğay Söğüt'e alttaki delhizlerden girer. Mutfaktaki kişileri öldürüp zehirli okla Umur beyi vurur ve içeride barut dolu bir fıçı patlatır. Bu hareket üzerine toya gelen beylerin itimatı sarsılır. Ancak Osman bey onlarla konuşup eğer bir olmazlarsa hiç bir şey olamayacaklarını anlatır. 

Obada Lena hatun Müslüman olur. Bala hatun ve Malhun hatun arasında gerginlik tırmanır

Toya gelmeyen Dodurga beyinden şüphelenirler. Osman bey konuyu araştıracağını söylese de babası yaralanan Malhun hatun bütün kibri ve öfkesiyle ceza için harekete geçmek ister. Neyse ki Osman bey yanında Dodurga obasının beyiyle gelir ve babasının da itimatıyla olay çözülür

Osman bey obadaki haini bulmak için bir plan yapar. Dündar beyden şüphelenmektedir. Ancak Dündar bey onun tuzağına düşmez. Türkmen beylerini obaya teslim etmek için gidecekleri güzergahı Süleyman ve Melik'e söyler ama kendisini açığa çıkarmak için tuzak olabileceğini de söyler. Böylece tuzağa düşmeyen Osman bey ve kardeşleri emmilerinin hain olmadığını düşünür. 

Göktuğ Osman beyi Kara Şaman Togay'la ilgili uyarır. Togay'ın Noyan'ın oğlu olduğu haberini verir.  Handa patlayan fıçının parçalarını bulan Cerkutay bunun Moğol işi olduğunu söyleyince Toğay olduğu anlaşılır. Bunu duyan Malhun hatun sözde Togay'ı bulmak için yola çıkar ama tuzağa düşer. Alpleri öldürülürken onu Osman'a Geyatu'nın mesajını götürmesi için yaralı bırakırlar. 

Hiç yorum yok:
Write comments