20.03.2021

Son Yaz 12. bölüm özet. Akgün cinayet zanlısı ama savcı onu saklıyor


Savcı; Akgün'ün solak olduğunu gördüğü anda onun masum olduğunu anlar. Yine de onun kurallarına göre Akgün teslim olmalı, tutuklu yargılanmak üzere ceza evine götürülmeli ve en iyi savunma avukatlarıyla çocuğun masumluğu ortaya çıkmalıdır. Yağmur dayanamayıp babasını arar. Akgün'ün onun için orada kaldığını onu korumaya çalıştığını anlatır. Arada kalan savcı Akgün'ü emniyet güçlerine teslim etmez hatta kendi evinde saklamaya başlar

Herkes basında Akgün ile ilgili çıkan haberleri görür. Çocuğun mafya olduğu dahası cinayet işlemiş olduğu bilgisi herkesi telaşlandırır. Metin Selim'e gidip yüksek perdeden hesap sorunca savcı işime karışma diyip adamı yollar. Canan da Selim'le konuşup Akgün'ün masum olduğuna inandığını öğrenir. Yağmur Akgün'ün yan evde saklandığını fark eder. Oraya girip çıkarken kızı gören Kaan şüphelenip evi göz hapsinde tutar. Sonunda Akgün'ü görür.

 Metin Kaan'dan Naz ve Yağmur'un Akgün'ün mafyadan arkadaşlarıyla takıldığını duyar. Kızlar içerideyken mekana gelir. Soner; olay çıkarıp içeri girmek isteyen Metin'e kim olduğunu bilmeden müdahale eder. Önce kibar davransa da Metin ters konuşunca adamı döver. Sonrasında kimliğini anlayınca pişman olur. Metin kızları alıp eşinin, Canan'ın, Serap'ın olduğu verandada yaşadıklarını abartarak anlatır. Kızına onalarla görüşmesini yasaklarken eğer onlarla görüşecekse kızının Yağmur'la da görüşmesini yasaklar. Naz ve babası evde büyük bir kavga eder.

Kaan polislere ihbarda bulunduğu için evi aramaya izinle gelirler. Onları fark eden Canan polisleri oyalarken Yağmur Akgün'e haber verip çıkarır. Canan Akgün'ü avukatlık ofisine götürür. Selim oraya geldiğinde eski karı kocanın arasında bir hesaplaşma yaşanır Canan Akgün'ün orada kalmasına izin verir. Sabah gazete gördüğü babasının resminden Akgün'ün o çocuk olduğunu anlar. 

Canan Fatih'e gelip önceki gece konuşmak için gittiği adamı sorar. Adamın telefonu kapalıdır. Fatih adamın buluşmaya gelmediğini söyler. Canan'ı bir kadın arayıp ortadan kaybolan adamı sorar. Canan şüphelenip adamın evine gider. Evin kapısı aralıktır. Masanın üztündeki laptopu alıp çıkarken Canan'a saldırırlar ama Canan adamdan kurtulurken Laptopu da kurtarır. Ancak laptop boğuşma sırasında hasar görmüştür. Yaptırmaya çalışırken Fatih'in tuttuğunu öğrendiğimiz adam Canan'ın peşindedir. Fatih Canan'a zarar vermemesini söyleyip adamı geri çeker

Serap Fatih'e sarhoşken sayıkladıklarını sorar ama adam kabus olduğunu söyleyip kadını kandırır

Fatih bölüm sonunda gazetede gördüğü Akgün'ün babasının resminden adamı daha önce emniyette gördüğünü hatırlar. Selçuk Taşkın'ın yaşadığını anlar. 

Savcı da savcılığını yapıp öldürülen adamın akrabasının öldüren adamdan şüphelenmesini ve onun açığını söylemesini sağlar. Adamın Halil Sadi'den ufak ufak mal çaldığını öldürdüğü adamın bunu anlayıp onu sıkıştırdığını öğrenir. Malların saklandığı yeri araştırmaya başlar. Akgün de Soner'den depoyu bulmasını ister. Ahmet'in yardımıyla Soner de savcı da deponun yerini aynı zamanda bulur. Savcı oraya operasyon düzenlediğinde Akgün de Canan'ın avukatlık bürosundan kaçıp Soner ve Eray'la buluşup depoya gitmiştir. 

Akgünler depoyu basıp silahları bulduğunda polis sirenlerini duyarlar. Hepsi bir minibüsle çıkıp polisleri peşlerine takar. En son silahlarla çıkan Akgün'ü savcı takip eder. Akgün mecburen savcının lastiğine ateş eder. Sonra malların sahibini arayıp buluşmaya çağırır. Niyeti onu konuşturup cinayetini itiraf ettirebilmektir. 

Akgün adamlarla buluşmaya gittiğinde savcı ve Ali komiserde yakında keskin nişancı tüfeğiyle onları izlemektedir. Meğerse Akgün lastiğine ateş ettiği için özür dilemek için savcıyı aramış; savcı onu buluşmaya ikna etmiş; oğlunu ikna etsin diye babasını getirmiş ama plan Selçuk Taşkın'ın da kafasına yatınca o Akgün'ün planına kendince dahil olmuştur

Akgün adamı konuşturur ama adam onun telefonuna ses kaydı aldığını anlayıp Akgün'ü vurup telefonu alır. Adamı tüfekle göremedikleri için ateş edemeyen savcı ve Ali komiser teleşla Akgün'ün yanına gider. Selim çok üzgün ve paniktir. Akgün ondan bu işler bitince orada kalması için söz aldıktan sonra çelik yelek giydiğini gösterir. Selim rahatlarken Akgün ses kayıt cihazını da çıkarır. İtirafı yedek cihaza da kaydedip adamı atlatmayı başarmıştır.

Hiç yorum yok:
Write comments