29.04.2021

Kuruluş Osman 56. bölüm özet. Savcı bey şehit oluyor


Nikol'ya Togay'dan beklediği destek gelmez. Moğol komutanı nökerlerini geri çeker. Kalanos kaçarken arkasından giden Savcı beyi şehit eder. Osman da onu yakalar ve öldürür. Lena; oğlundan sonra beyinin de şehit olmasıyla sarsılır. Çadırında daha fazla kalamayacağını hissedip Kulucahisar'a gider.

Osman bey megerse geçen bölüm konuştuğu Aksakallıların başından aldığı fikirle; iki düşmanla birden savaşmamak için bir plan kurmuştur. İlhanlı'nın uç beyi olan Togay'a biat ettiği haberini Nikola'yla savaşmadan önce yollamıştır. Togay vazifesi olan vergileri Osman beyden alabileceği için onun ili olmasına memnun olur. 

Osman bey Nikola'nın anlaşmasını bozduğunu düşünüp Umur beyin obasına saldırmaması için Togay'la konuşmaya gidip Umur beyi emniyete alır. Togay da Nikola'ya gidip Umur beye saldırmamasını söyler. Umur bey de Nikola'yla konuşup onu kızının başına buyruk hareket ettiğine ve onu cezalandıracağına ikna eder. Ticaret devam edecektir. Bir kervanını Nikola'ya yollar ama tekfur ona adamlarının kellelerini yollayıp şimdi ödeştiklerini söyler 

Kafesli çadırdaki tutsak Petrus'u Osman beyin emriyle Bamsı bey infaz eder.

Umur bey kendisinin izni olmadan cenke katınlan kızına kızar. Ceza vermeden önce Savcı beyin yasının bitmesini bekler. Sonra da kızına Engürük'teki kardeşinin yanına sürer. Malhun hatun çok üzülür. Veda için Osman beye gittiğinde adam onun cenkine katılan bu bey kızının güvenliğini bahhane ederek babasıyla konuşup vazgeçirir. 

Togay'a da Nikola'ya da asker destekleri gelir. Osman bey vergi ödeme zamanı geldiğinde önce altınları verecekmiş gibi yapar ama sonrasında moğol elçisini eli boş yollar. 

Hiç yorum yok:
Write comments