16.04.2021

Mucize Doktor 58. bölüm özet. Doruk'un hayat hikayesini sonunda öğreniyoruz

 


Ali son kez Muhsin ile konuşmayı dener. Burasının başka hastaneler gibi olmadığını rekabet etmelerine gerek olmadığını söyler. Ancak Muhsin yine de rekabette kararlıdır. Vuslat hanıma gidip eğer kendisini şef yapmazsa gideceğini söyleyip süre verir. Süre ve bölüm sonunda Vuslat hanım kabul etmek zorunda kalınca Muhsin tüm asistanların şefi olur. Sevgili ve müttefik olduklarını öğrendiği Alnaz çiftinde görev değişikliği yapar. Ali'yi baş asistan yaparken Nazlı'yı acile verir. 

Ferman ameliyatlara girmek için ısrar eder. Çok çalıştığı için ilk denemede yapamaz ancak ikincisinde başarabilir. Beliz onun yanında olmak ister. Ferman önce istemese de sonrasında kadına sarılır. Ancak yine de ilişkilerine başlamak için bu durumun düzelmesi gerektiğinde hem fikirdirler.

Hastaneye evlatlık ikiz erkek çocuklar gelir. Aslında acile gelme nedeni çocuklardan birinin düşüp kolunu incitmesidir. Ancak diğer çocuk daha önce lösemi atlatmıştır ve durumu aniden kötüleşir. Nazlı ve Ali ellerinden geleni yapsa da çocuk tam da Muhsin'in dediği gibi ölür.

Acile gelen Mustafa ismindeki eski bir asker meğerse Doruk askerken tanıdığı bir çatışmada öldü sandığı biriymiş. Adamın vücudundan yıllardır olan bir şarapneli çıkarırlar. Ferman ve Ali'nin ısrarıyla adama deneysel bir müdahale edip onu kurtarırlar.

Ancak asker arkadaşını gören Doruk'un bastırdığı geçmişi tetiklenir. Sürekli görüntüler gelir. O baskında esir düşmüş, günlerce mapus kaldığını öğreniriz. Esaretinin sonunda düşman askerini ameliyat etmediği için infaz edilmiş; kafasına giren kurşuna rağmen bir çoban tarafından yaralı bulunup hastanede tedavi görmüştür. Daha sonra askeriyeye girmek istemiş ve alınmamıştır. Bir çok kez gördüğümüz baş ağrılarının nedeni ise Doruk'un kafasındaki kurşunun hala orada olmasıdır. 


Hiç yorum yok:
Write comments