10.04.2021

Son Yaz 15. bölüm özet. Akgün Gökalp Taşkın tutuklanıyor


Kanal D ekranlarında yayınlanan Son Yaz dizisinde bu bölüm sinirine hakim olmayan savcı ve Akgün'ü izledik. Ve tabi sonuçlarını... Akgün annesinin başka bir çocuğu elinden tutmuş şekilde resmi görünce ve Yağmur'la da ayrıldığı için o akşam çok içer. Soner onu evine götürür. Ertesi sabah Selim'i arayan Akgün; babasıyla görüşme talep eder. Çocuğua kızgın olan savcı "Hayır" der. Akgün bu sefer resmi kendisine gönderten Halil Sadi'yle bu konuyu görüşmek için İstanbul'a doğru yola çıkar.

Soner hemen Selim'e gidip Akgün'ün Halil Sadi'ye gittiğini ve resim meselesini anlatır. Selim trafik ekiplerine anons geçirtip çocuğu durdurur. Onu almaya gider. Akgün konuyu araştırmakta ısrarlı olunca babasına götürür. Babası Akgün'e bağırıp yollar. Savcı da Akgün'e "Biz dört koldan aileni araştırdık; abin olsa bunu önce biz bilirdik" der. Akgün inanıp konuyu kapatır

Selçuk Taşkın tutulduğu evde yanındaki polisi kandırıp telefonunda Halil Sadi'yi arar. Ona oğlunun peşini bırakmasını söyler. Halil Sadi ise adama bu söylentinin hep olduğu ama böyle bir tepki verdiği için demek ki söylentinin doğru olduğunu anladığını söyler. Selçuk Taşkın baltayı taşa vurmuştur. Taşkın'ın koruma polisinin cep telefonunu kullandığı ortaya çıkar. Selim kızgınlıkla gidip neden böyle yaptığını sorduğunda "Çünkü çocuk haklıydı. Akgün'ün bi abisi var" der.

Selim geçen bölüm sonunda aldığı Halil Sadi'nin avukatını organize olup tarattığı koruma evine götürür. Amacı Halil Sadi'nin ona yapabileceklerini göstermektir. Gerçekten adam korkar ve ertesi sabah Halil Sadi'nin bütün ilişki trafiğinin yazılı olduğu defterin kendisindeki kopyasını pazarlık için önerir. Karşılığında tam koruma ister. Kopyalar adamın evinde kasasındadır

Savcı operasyona Akgün'ü de yanında götürmek zorunda kalır. Onlar arabada otururken evden silah sesleri gelir. Polislere ateş açıp defteri alıp kaçanların peşine savcı ve yanında gelmekte ısrar eden Akgün düşer. Selim kaçanları hem takip edip hem Akgün'ü azarlar. Sonunda arabanın lastiğini patlatıp adamları durdurup tutuklarken biri çaktırmadan silahına el atınca Akgün yerden aldığı taşla adamın savcıya silah çekmesini engeller.  

Kaan okulda ağlayan Yağmur'u görür. Ona teselli etmek için sarılır. Yağmur onu iter. Ancak okuldaki iki kız bu görüntüyü sosyal medyaya koyar. Eray bakarken Akgün de bu görüntüyü görüp önce Yağmur'la konuşur. Kendisinden ayrılır ayrılmaz Kaan'da mı teselli aradığını sorar. Ardından Kaan'ın evine gidip onu Yağmur'la ilgili uyarmak ister. Tam konuşmayı bitirip giderken Kaan Yağmur'un 'kucaktan kucağa gezdiğini' söyleyince Akgün kendini tutamayıp çocuğun üzerine atlayıp onu döver

Yağmur, Naz ve Soner olayı tahmin edip oraya gidince içeriye girmiş; Kaan'ın üzerindeki Akgün'ü görüp ayırırlar. Kaan'ı ambulansla hastaneye götürüler. Çocuğun burnu çatlamıştır. Fatih'in gaz vermesiyle Kaan şikayetçi olur. Selim de ailesi de onu Fatih yüzünden ikna edemez. Akşam Soner'in evinde Akgün'le konuşan Yağmur ondan kendisini savunmasını ister.

Akgün ertesi gün sabah emniyete gidip ifadesini verir. Selim savcı ifadeyi okuyunca kız babası olarak emniyette şikayetçi olup çıkan Kaan'ın üzerine yürür. Kızıma "Kucaktan kucağa geziyor mu dedin?" der. Kaan utanmıştır ama Fatih sinirli savcıyı kışkırtıcak şeyler söyleyince Akgün'ün elinden kurtulan Selim; Fatih'e yumruk atar. Selim Canan'dan Akgün'ün avukatlığını yapmasını ister. Akgün utana sıkıla Kaan'ın dediklerini ona da anlatır. Canan o akşam savunma hazırlar.

Canan elindeki araştırmadaki dosyalardaki 'Bedri' isimli kişinin kullandığı terimlerden onun avukat olduğu sonucuna varır. O sırada ofisine gelen Yağmur; bu ismi hatırlamaya çalışır ama hatırlayamaz. Ta ki kardeşi ondan ödevi için kitap tavsiyesi isteyene kaadar. Fatih'in 'Bedri' olduğunu anlar.

Mahkemede Akgün'ü Canan'ın savunacağını gören Serap kızar, kırılır. Onları bir aile olarak gördükleri için oğlunun Selim'in evinde Akgün'ü sakladığını ihbar ettiğini ama devamını getirmediğini söyler. Belki de bunu üst makamlara söylemeli Selim'i şikayet etmeliyiz der. Canan buna üzülünce Yağmur Fatih'e Bedri'nin o olduğunu bildiğini ve babasını rahat bırakmazsa bunu ispatlayacağını söyler. Ama Fatih bu tehdidi ciddiye almaz. 

Mahkeme günü ılımlı olan hakim sağlık sorunu yüzünden gelemeyince Akgün'ü tanıyan ve zaten onun suçlu olduğunu düşünen hakime mahkemeye çıkar. Hakime daha önceki sabıkalarını da görerek; karşı tarafın tutuklu yargılanma isteğini kabul edip Akgün'ü tutuklatır.

Hiç yorum yok:
Write comments