16.05.2021

Gönül Dağı 28. bölüm özet. Gedelli de bayram bir başkadır


Gedelli bayram arifesindedir. İlk defa bayrama babaannesi ve kız kardeşi olmadan girecek olan Elif üzgündür. Serdar'ın da olmaması yaptığı mezar ziyaretinde onu yalnızlaştırır. Tüm amcaoğulları sevgilileriyle aile mezarlığını ziyarete giderken Sefer de Zahide'yi çocukluğunun geçtiği harap eve ve annesinin mezarlığına götürür. 

Serdar tekrar dönmüştür ama eskisi gibi değildir. Ciritçi Abdullah'a babası ve annesinin onu eve işe dönmeye zorladığını söyler. Abdullah zamanın durumu çözeceğini söyler. Serdar Elif'e gidip evinin bahçesine ektiği fideler için teşekkür edip bayramlaşır. Ertesi gün beraber kızın çağla bahçesinden meyve toplayıp kasabanın çocuklarına dağıtırlarken iki genç çok mutludur. Serdar kıza hem düşlediği balonlarla bölüm sonunda sürpriz yapar. 

Veysel ve Cemile doktora gidip bebeklerinin kalp sesini dinler. Bebeğin cinsiyeti daha belli değildir. Cemile'nin canı bir şeyler çeker ama ne çektiğini bilemez. En sonunda balık çektiğine karar verir. Amcaoğulları balıkçılarda balık bulamayınca derede kendileri tutar. Ancak Cemile'nin aşerdiği balık o değildir. Muammer baba gelininin istediği balığı bir arkadaşından tedarik ettirir. 

Veysel ve Muammer baba arabaya binip Cemile'nin istediği balığı bulmaya giderken babanın sürekli oğlunu yeren lafları yüzünden gerginlik yaşarlar. Daha önce 3 çocuğunu mezara koymuş Muammer oğluna korkularından bahseder. Eve geldiklerinde Cemile'nin kaynanasıyla hastaneye gittiğini hamileliğinde problem olduğunu öğrenirler. İki adam hastaneye koşar. Baba oğul bu üzücü haberle yakınlaşırlar. Şükür ki Cemile'nin de bebeğinde bir problemi yoktur. 

Dilek'e bohça getiren eltiler Dilek'in yaptığı yiyecekleri yiyince ortaya komik bir durum çıkar

Dişçi Musa, kızı ve torunuytla geçireceği ilk bayram için mutlu ve heyecanlıdır. Torununa da kızlarına da bayramlıklar alır. Kızına çocukluğunda söz verdiği gibi bayramda kasabadaki sinemaya gidip film izlerler. Üçü de çok mutludur. Rıfat Musa'nın kızını gördüğünde kızdan hoşlanır. 

Sefer Zahide'nin çocuklarına bayramlık alır. Çocuklar ve Zahide'yle evini boyarken çok da eğlenirler. Sefer daha sonra eve yeni eşyalar da alıp Zahidesini mutlu eder

Hüseyin eve aldığı bir resmi duvara asmak için Günışığı'nın ilk okul diplomasını yerinden indirir. Üstelik yere düşen diplomanın çerçevesi kırılır. Sonra Günışığı kocasının askerde kardeşlerine bir sürü mektup yazdığını öğrenir. Ama kocası askerdeyken kendisine kısacık bir mektup yazmıştır. O an kadın kocasının kendisini hiç sevmediğini düşünür ve Hüseyin'e bunu söyler. Hüseyin kadının gönlünü almak için bayram şenliklerinde sahneye çıkıp güzel sözler söyler. Barışırlar. 

Münir başkan Muharrem ve Hüseyin kardeşlerden bayramın 3. günü kasabaya gelecek olan valiye mehter takımı getirmelerini ister. İki kardeş daha önce sorguladıkları ve pahalı olduğunu öğrendikleri için yanaşmazken başkana yaranmak isteyen Ramazan işi üzerine alır. Mehter takımı numaralarını arayıp ağzının payını alır. 

Ramazan'ın en son aradığı mehter takımı ekibinde adamın telefonu iyi çekmeyince 3. gün bin lirayı 1 gün 3bin lira olarak anlamış olur. Olay karışır. Ramazan işin içinden çıkmak için kasabadan mehter takımı çıkartmak ister ama topladığı kişiler Selami'ye rağmen uyumlu bir ses çıkaramaz. Bu sefer playback yapmaya karar verirler. Ancak karışıklıklar yüzünden bunu da beceremezler. Neyse ki Asuman saz evindeki hocasının yardımıyla bir mehter takımı bulup onları kurtarır

Asuman kendisini arayan lise arkadaşlarıyla dışarı çıkmak için sözleşir. Erkek arkadaşını soranlara onun işi olduğunu söyler ama tesadüf eseri kız onlarla buluşurken Ramazan gelir. Genç adam Asuman'ın kendisini çağırmadığını üstelik işinin olduğunu söylediğini öğrenince kendisinden utandığını anlayıp küser ve bölümün sonuna kadar kıza surat asıp konuşmaz. 


Hiç yorum yok:
Write comments