28.06.2021

Baş Belası 2. bölüm özet. Kadir şebeke tarafından vuruluyor


İpek şebekeyi bulmak ve kendisinin hayatını bu denli alt üst eden olayları çözmek için annesinin itirazlarına rağmen cinayet şube amiri Mehmet sayesinde pilot uygulama olarak işe başlar. Psikolog olarak bir odaya ihtiyacı olduğu için amirinin emriyle Şahin'in odasını kullanmaya başlar. Şahin bu işe kızsa da adamın evraklarını karıştırdığı için İpek durumdan çok memnundur.

Arkadaşı Naz ise kendisini aldatan kocasından ayrılırken malların hepsini ve yüklü bir nafakayı koparmak için elinden gelen herşeyi yapar. Evlerinin elektrik faturasını bile ödeyemeyen arkadaşına yardım etmek için uğraşır. Annesi Perihan'a da kaybettikleri cemiyet hayatını kazanması için torunu için yapmak istediği eğlence için destek olur. Ancak eğlence bölüm sonunda durma noktasına gelir. 

Okulda veliler basında çıkan haberler yüzünden Görkem'in okuldan alınmasını isteyen şikayetler yazar. Ancak İpek; müdüre ağzının payını verir. Oğlunun okulda kavga ettiğini öğrenen İpek okula geldiğinde Görkem'i orada bulamaz. Şahin; oğlana ulaşmak için telefon sinyalinden yararlanır. Şahin ve İpek bir parkta oğluyla buluşan Kadir'i bulur ama adam ellerinden kaçar.  

Kadir bölüm başında Ekrem isminde işten tanıdığı birine gidip yardım ister. Sonrasında eşi eve geldiğinde Ekrem'i havuz başında yakından susturucu tabancayla öldürülmüş olarak bulur. Emniyete gelen ihbarla İpek; ailecek tanıştıkları kadına destek amaçlı olay mahaline gider. Sonrasında da olayın üzerine gidip araştırmaya başlar.

Kadir gece eve girip bir anahtarı arar. İpek anahtarı değiştirip Kadir'e verir ve kocasının 5 yıldır bu şebeke için çalıştığını öğrenirken Ekrem'i öldürenin kendisi olmadığını adamın ona yardım ettiğini söyler. İpek konuştuklarını Şahin'e anlatır. Kadir İpek yüzünde yanlış anahtar verdiğinden habersizdir 

Kadir; Şile de bir markette görüntüye yakalanır. Ekrem'in ölümüyle ilgisi olduğu düşünülür. Ekrem'in parasal anlamda zarara uğrattığı birinin onu tehdit ettiğini gören komşusunun ifadesine dayanarak adamla konuşurlar. Sonrasında Ekrem'in şirketi zarar ettiren çalışanını işten çıkardığını öğrenirler. Bu adamın ifadesi alınırken beden dili eğitimiyle sorguyu izleyip yönlendiren İpek onlara yardım eder

Sorgulanan adam Ekrem'in öldürüldüğü saatte bir partide olduğunu söyler. Partideki kamera kayıtlarında adamın tuvalete gitmek için 2 kere yerinden kalktığı görülür. Ancak İpek adamın yaptığı tikten onun ikiziyle yer değiştirdiğini; ikizi orada otururken Ekrem'i öldürmek için gereken zamanı bu şekilde kazandığını anlar. Sorguda sıkıştırılan ikiz değişimi kabul ederken cinayeti işlediğini inkar eder

Sorgu sırasında adam; ikizine bir iş daha verildiğini söyler. İpek Kadir için endişelenip Ekrem'in karısında Şile'deki yazlıklarının adresini alır. Kocasının orada saklandığını tahmin eder. Şahin de aynı tahminle aynı yere gider. İpek ve Kadir konuşurken içeri girince adam karısını rehin alır. Şahin ve Kadir birbirine silah doğrultmuşken uzaktan keskin nişancı tüfeğiyle; ikizlerden katil olanı Kadir'i vurur. 

Hiç yorum yok:
Write comments