24.06.2021

Kazara Aşk 1. bölüm özet. Karadenizli ve Antepli iki ailenin kazayla kesişen yolları


Star tv de yayınlanmaya başlayan yeni dizi Kazara Aşk'ın kadın karakteri Şimal; Karadenizli bir ailenin kızıdır. Babası, kardeşi ve ablası ile yaşamaktadır. 4 yıl önce İstanbul'da seramikle ilgili bir üniversite kazanır ve babası Dursun'un karşı çıkmasına rağmen büyük şehre okumaya gider. Okulu birincilikle bitirir ve Aslı adında okuldan bir arkadaşıyla hem dost hem ev arkadaşı olur. İkilinin en büyük hayali kendilerine ait tasarımlarını üretip satacakları bir atölye kurmaktır. 

Derken Şimal bir akşam acilen hastaneye gider ve hayatının aşkı doktor Kenan ile tanışır. Adamla bir birlikteliğe başlarlar. Adam ona evlenme teklif eder. Şimal teklifi kabul eder ve ailesine durumu açıklar. Kızlarının evleneceği kişiyi tanımak için aile İstanbul'a doğru yola çıkarken bir eğlence mekanında evlilik stresine giren Kenan başkasıyla beraber olur. Şimal'i telefonda terk eder. Şimal inanamayıp kenan'ın evine gittiğinde yatak odasından başka bir kız çıkar. Şimal evi terk eder.

Dizinin erkek karakteri Civan Saydam ise yakışıklı bir playboydur. Antepli bir ailenin küçük oğludur. Civan işlerde abisi Okan'dan daha başarılıdır ama büyük bir holdingin başına geçemeyecek kadar hovardadır. Civan'ın bir dargın bir barışık olduğu Nazlı isminde kadını ailesi kesinlikle istemese de kadın hamile olduğunu söyleyince mecburen evlenir. Ancak daha o gün babası oğullarına kendilerinin de tasvip edeceği bir kızla ilk evlenenin şirketin başına geçeceği şartını koyar. 

Tahsin babanın niyeti asıl veliahtı Civan'ın evlenerek akıllanıp durulması; büyük oğlu Okan'ı ise kırmadan ekarte etmektir. Ve tabi ki Nazlı'yı kesinlikle istememektedirler. Nazlı evliliği kutlamak için gittiği eğlence mekanında hamile olmadığını arkadaşına anlatırken Civan'ın bir arkadaşı onu duyup adama söyler. Civan hemen Nazlı'ya gidip hesap sorar ve aile yadigarı yüzüğü geri alıp evden çıkar

İkilimizi yolu tam da o an kesişir. Civan bir çukura düşecekken onu uyarmaya çalışan Şimal de onunla çukura düşer. Civan'ın elindeki yüzük Şimal'in avucuna düşer. İki genç de bayılır. Şimal hastanede kendisine geldiğinde kaza yerinde bulunan yüzüğü cebinde bulur. Odasından çıktığında nişanlısı Kenan'la karşılaşır. Şimal'in hastanede de rezalet çıkaracağını; kendisi için geldiğini zanneden Kenan'a üstün görünmek için kız cebindeki yüzüğü parmağına takıp sözlüm için geldim der.

Şimal tam yüzüğü parmağına taktığında oradan geçip aile yadigarını tanıyan Saydam ailesi kızı Civan'ın sözlüsü zanneder. Uyanan Civan hafıza kaybı yaşayıp son 1 ayı hatırlamayınca yalan devam eder. Karadeniz ailesi de konuya dahil olunca yanlışlıklar komedisinde asıl hikaye başlamış olur. Şimal gerçeği söyleyemez. Ev arkadaşı Aslı daha da fazla yalan söyler. Civan ise bu tarzı olmayan kıza şirketin başına geçmek için evlenme teklif ettiğini zanneder. 

Büyük abi Okan ise evlenme işini Antep'teki hamin ninesine devredince Vildan ismindeki değişik bir karakter gelin adayı oluverir. Vildan resmini görüp aşık olduğu Okan'a kaçar. Tabi Okan'ın haberi yoktur ve kızı da beğenmez. Kayın valide adayı ilk başta kızı istemese de hamarat Vildan'a ısınmaya başlar. Tahsin baba babası çocukluk arkadaşı olan Viladan'ı Antep'e götürme işini Okan'a verir.

Bir mekan çıkışı Şimal ile görüntülenen Civan'ı gören Nazlı telefonla adamı arayıp olay çıkarır. Civan telaşla kadının evine gider. Nazlı ona birşeyler fırlatırken evli olduklarını öğrenirken kafasına vazo denk gelir. O anda Civan'ın hafızası yerine gelir. Nazlı'nın yalanını da evli olduklarını da hatırlarken Şimal'in yalan söylediğini de anlar. Akşam ailelerin yakınlaşması için Tahsin beylerde yemek düzenlenmiştir. Civan eve gelip üst katta Şimal'i zorla öper. 

Hiç yorum yok:
Write comments