12.09.2021

İçimizden Biri 1. bölüm özet. Havva ve Adam'ın aşkı iki aileyi karıştırıyor


Show tv ekranlarında yayınlanmaya başlayan yeni dizi İçimizden Biri olasılıksız bir aşkı oldurtmaya çalışan iki genci anlatıyor. Marmaris de yaşayan geleneklerine bağlı bir Türk Müslüman ailesinin en küçük kızı Havva Aladağ; üniversitede doktorasını yaparken İrlandalı Katolik Adam Willson'a gönlünü kaptırır. İki genç birbirlerine aşık ve mutludur. 

Adam'ın babası Türk aşığıdır ve yıllar önce tatil geldiği Marmaris'i beğenmiş; oraya yerleşmiş; Datça daki kilisinin papazlığını yapmaktadır. Kızı okusun ve profesör olsun diye uğraşmış baba Hünkar ise kızını değil bir yabancıya hiç kimseye vermek niyetinde değildir.

Adam durumu babasına anlatır ve kıza evlenme teklif etmek için pankartlı bir organizasyon yapar. Ancak tam kız cevap vermek üzereyken kızın babası Hacı Hünkar Aladağ oraya gelir. İki genç önce ondan ardından çarşıda karşılaştıkları kızın ablaları ve eniştelerinden kaçarlar. 

Adam evlenmek istediği Havva'dan babasıyla konuşmasını ilişkilerini açıklamasını ister. Havva; babasına anlattığında çok kızan Hünkar; kızını odasına kapatır. Ertesi gün Havva; ablalarını kandırıp odasından kaçar ve Adam'ın ailesinin evine gider. Kendisi ile evlenebilmek için Adam'ın Müslüman olacağını öğrenen çocuğun anne babası şoke olur. Anne düşüp bayılır. 

Hünkar ise üniversiteye gidip Adam'ı bulur. Çocuğu alıp havaalanına götürür. Eline verdiği İrlanda uçağı biletiyle ülkesine dönmesini ister. Adam binmeyip kaçar ama enişteler onu yakalar. Arı kovanlarıyla cevrelenmiş bir alana koydukları Adam'ın üzerine bal dökerler. Adam canını kurtarsa da her yerini arılar sokar.

Adam yarı çıplak kaçarak arılardan kurtulmaya çalışır. Bir yerden kıyafet çalıp Havva'nın evine gider. Ablaları onun kim olduğunu anlarken eve sokarlar. Daha sonra gelen babalarından ve annelerinden saklamaya çalışırken Adam'ı dolaba saklarlar. Adam'ı yüzü gözü şiş dolapta gören anne bayılır. 

İki anne de hastanede yan yana yataklarda gözlerini açar. Aileleri ve aşık çift de oradadır. Aileler kavga ederken gençler kaçar. Bir arkadaşlarının yardımıyla bir imam bulurlar ve Adam kelime-i şahadet getirerek Müslüman olur. Ardından iki şahit aracılığıyla imam nikahları da kıyılır. İki genç karakolluk olmuş kavga etmiş ailelerinin yanına gider. Din değişimini söyleyince Adam'ın anne babası; Havva hamile olduğunu söyleyince Hümkar ve Adam bayılır.  

 

Hiç yorum yok:
Write comments