7.09.2021

Kalp Yarası 10. bölüm özet. Ferit; Ayşe ve Baha'yı öğreniyor


Hande Ferit'e kendisini öldürmeye çalışan ve atını da zehirleyenin Cesur olarak bildiği kişi olduğunu söyler. Tam Cesur'un Ayşe'yle alakasını anlatacakken babası kızının elinden telefonunu alır. Ferit'in aklı konuşmada kalır. Birine Cesur'un kendilerine işe girerken verdiği evrakları incelettiğinde sahte olduklarını öğrenir. Veterinerden Fırtına'ya da gizlice yeniden tahlil yapmasını ister

Seyis; Adnan beye ahırlara onlarda işe girmeden önce Cesur'un girip çıktığını söyler. Ardından geçen gün Hüseyin'in adamlarının Cesur'u yaka paça yakaladığını söyler. Adnan hemen Cesur'u bulmalarını emreder. Hüseyin de yakaladığı Baha'yı konuşmaması için öldürme emri verir. Ferit durumu abisine anlatır ve o da Cesur olarak bildikleri Cesur'un peşine düşer. Sinan son anda diri diri gömüldüğü yerden Cesur'u çıkarır. Ferit rica minnet bir doktor arkadaşına Cesur'u baktırtır.

Ferit Hande'yi arar ama ulaşamaz. Evine gider ama Hüseyin ve Zümrüt onun kızlarıyla konuşmasına engel olur. Hatta Hüseyin silah çeker. Hande götürüldüğü psikiyatristen kaçar. Yaman onu Ferit'e gitmeden bulur. Evine götürür. Son zamanlarda yakınlaştığı Yaman'dan kızıyla ilgilenmesini ister. O gün Yaman'ın doğum günüdür. Sevgilisi ile kutlayacaktır. Kız onu restoranda bekler ama o işi çıktığını söyleyip gitmez. Ancak Betül eve gelip baktığında Hande'yi görür.

Yaman Hüseyin'i alacaklılarının sıkıştırdığı duyar. Ona para verebileceğini söyler. İhsan onların konuşmalarını Yaman'ın kendisini alanen gömdüğünü duyup üzülür. 

O gün İlhan'ın karısının ablasının ölüm yıl dönümüdür. Azade eltisinin hayır yapmasına sorun çıkarır. İlhan ve karısı mezara gittiklerinde orada mezardaki eski sevgilisiyle konuşan Adnan abisini görüp söylediklerini duyar. Yıllardır abisinin ondan bunları saklamasına alınır: Vedia Azade ile konuşurken ablasının hamile olduğunu ve doğumda öldüğünü öğrenir. Muhtemelen o çocuk Yaman 

Ayşe; kocasının sürekli Hande'yle iletişim kurmaya çalışmasından, kızın onu aramasından rahatsız olur. Ferit'i kıskanır ve aralarında tatlı bir atışma olur. Ayşe; Paşa Gönlüm cafeyi açar. Azade hanım dahil aile de açılışa gelir. Ferit; Cesur yüzünde açılışa geç gelir. O akşam Ferit ve Ayşe birlikte olurlar ama sabah Cesur gelir ve adama isminin Baha olduğunu söyleyip Ayşe'yle alakasını farklı bir şekilde anlatır. 


Hiç yorum yok:
Write comments