1.10.2021

Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı 3. bölüm özet. Hızır kendisiyle ilgili sırlara yaklaşıyor


İshak ailesini katleden Poseidon lakaplı korsanı yaralayınca adam denize düşer. Ölmek üzere olan adamı balıkçılar bulur ve bir şifacı kadına götürüler. O adanın korsanına kadın haber verir. Adamın kim olduğunu bilen korsan Poseidon'u ne yapıp edip iyileştirmesini ister. İşin içine büyü de katan kadın bölüm sonunda Poseidon'un kalkmasını sağlar. 

İshak malesef Baba Oruç'u hala affetmemektedir. Onunla gitmez de elini öpmelerine bile izin vermez. Niko ve Hızır ile evine Midilli'ye döner. Poseidon'u Midilli'ye alan ve yardım eden Yorgo'yu bulur. Çocukları ve karısının mezarları başında Yorgo itiraf eder. Meğerse Yorgo sadece Oruç kızı Destina'yı kaçırdığı için değil babalarına dayanan bir kin beslemekteymiş. Boğuşurken kaçmayı başarır. Bölüm sonunda gece vakti Destina'nın kapısında belirir. Kızı şaşkındır

Zeynep Derviş'e başından geçenleri anlatır. Onları ve sırrın bekçisi Eyüp'ün oğlu Hamza da oradadır. Piedro Zeynep ve Hamza'yı aynı anda görünce şaşırır ama asıl şoku Deviş'in yüzünü görünce yaşar. Onları öldürmekten vazgeçip İsabel'in babasına gidip adamlarına yetimhaneyi ve Zeynep'le Hamza'yı özellikle Derviş'i takip etmelerini ister

Derviş Zeynep'ten Hızır'ı ve yaptıklarını duyunca hemen Midilli'ye gidip Süleyman ile konuşur. Kitapçının üstü olan adam bir kutuyla oradan ayrılırken Hızır onu takip eder. Bir mağarada karşılıklı konuşurlar. Derviş ona babasının yüzüğünü verip leventlerin başı olacak olan Hayrettin'den bahseder. Kendisini takip edemesin diye Hızır'ı uyutur. 

Süleyman Hızır'a bir şey anlatmaya yetkisinin olmadığını söyler. Hamza yetimhaneden kaçıp babasıyla yaşadıkları yerdeki kuyuya gider. Kovanın altında babasının mektubunu ve biraz altın bulur. Eyüp oğluna Midilli'deki kitapçı Süleyman'ı bulmasını; boynundaki anahtarı ona vermesini yazmıştır. 

Hamza hemen bir gemiye binip Midill'ye gitmeyi planlar. Zeynep de kaybolduğunu anladığı çocuğu ararken gemiye binmekte olan çocuğu bulur. Ancak peşlerindeki adamlar onlara engel olmaya çalışır. Zeynep ve Hamza zorlukla kaçarken mektubu limanda düşürürler. Piedro'nun adamı Süleyman'ın Midilli de olduğunu öğrenip oraya doğru yola çıkar. 

Zeynep ve Hamza Midilli'ye ulaşır. Önce Hızır'ı bulurlar. Hızır onları İshak abisinin evinde bırakıp Süleyman'ın yanına gider. Tehlikede olabileceğini söyleyip eve götürür. Süleyman hariç önlerindeki herkesi öldürmek için gelen Piedro'nun adamları "Demirci" dedikleri Hızır'ı da görünce çok sevinir. İshak'ın evinde Hızır, Niko, Süleyman, Zeynep ve Hamza varken içeri girerler. 

Trt ekranlarında yayınlanan Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisinde Baba Oruç İskenderiye'ye döndüğünde Destina hamileliğinin sıkıntılı olduğunu ondan saklar. Ebe kadın ve İsabel'e de susmalarını yoksa bebeğini düşürtmeye çalıştıklarını söyleyeceğini söyler. 

Unita denen teşkilat Oruçlara iş vermemelerini söylediği için İsabel onlara iş veremez. Piedro Ebu Muhammed isminde bir mühendisi yakalamaları için bir korsanı görevlendirir. Korsanlar denize açılıp yıldızları inceleyen Ebu Muhammed'i yakalar. Ebu Muhammed'in yakalandığını öğrenen ilk bölümdeki müşteri onu bulmaları için Oruçlardan yardım ister. Karşılığında onlara gemi verecektir

Oruç İsabel'den Unita'ya çalışan babasının o gün kime gemi kiraladığını bulmasını ister. İsabel babasının odasına girip gemiyi kiralayan korsanı bulup Oruç'a söyler. Ancak babasının odasında kardeşinden gelen bir mektubu da bulur. Babası Unita'ya girebilmek için oğlunu onlara vermiştir. İsabel babası dahil herkesten hesap sormaya yemin eder. 

Oruç İsabel'den aldığı bilginin izini sürüp Ebu Muhammed'i yakalayan ve alıcıya teslim edecek korsanları bulur. Oruç alıcı gibi giyinip gemiye çıkıp onlarla savaşır. Alıcı aslında Pidro'dur. Bunu Oruç da korsanlar da bilmemektedir. Esire bir şey olmasın diye birkaç adamıyla onu kendi gemisine yollar. Oruç gemisine yaklaştığında adamlarının yakalanıp bağlandığını görür. Adamlarını bağlayıp Ebu Muhammed'i alanın Kılıçoğlu Şahin olduğunu görür.   


Hiç yorum yok:
Write comments