23.11.2021

Üç Kuruş 4. bölüm özet. Kartal ve Bahar evleniyor


Oktay baba İrfan'ı bulmuştur. Beraberce oturup konuşurlar. İrfan işlediği cinayetleri inkar etmez. Avucuna çizilen yazıdan annesi öldürüldükten sonra başına gelenleri anlatır. Bir süre yetimhaneye gitmemek için kaçsa da sonunda polisler bulur ve hiç bilmediği teyzesine verirler. Eniştesiyle olmayınca kaçan İrfan karşısına çıkan geçmişte karşılaştığı birini öldürmeye çalıştığı için ceza evine düşmüştür. O geceden sonra konuşamayan genç adama ceza evinde tecavüz etmeye kalkılınca O da adamı öldürmüştür.

Cezaları artan İrfan; koğuşta duyduğu bir saz sesiyle dili çözülünce bu enstrümanı çalmayı öğrenmiş; türkü söylemeye başlamıştır. Konuşurken kekeleyen İrfan ceza evinden çıkınca koğuş arkadaşının yönlendirdiği pavyonda sahneye çıkmaya başlar. Bir gece geçmişindeki o kara geceyle alakalı biri pavyona gelir. İrfan onunla konuşmak ister ama adam ters konuşunca kendisini kaybedip onu öldürür. Adamın kimliğini alıp kendisininkiyle değiştirip adamı yakar. Böylece kendisini öldü göstermiştir. 

Bu arada İrfan'ın evde yanında sürekli gördüğümüz kadın meğerse annesinin halisülasyonuymuş. İrfan onunla konuşup onu gerçek sanmaktadır. Annesi öldüğünde kadını halıya sarıp bir kamyona koyup öylece gömen adamlardan intikam almaktaymış. Öldürdüklerinin hepsi annesinin ölümğne sessiz kalmış hatta saklamışlardır. Oktay baba adamın anlattıkları karşısında şaşkındır. Önce bu yaptıklarını onaylamasa da kendi hayatının da o geceden sonra değişmesi yüzünden onun da içinde adama karşı bir haklılık yakınlaşması yaşamaya başlar.  

Kartal'ı arayan birisi kardeşi Şahin'in nezarette olduğunu söyler. Oraya gittiğinde Mesut'un adamı onu gambazlıkla suçlar. Patronunun iş yerine baskın yapıldığını polisin elindeki evrakların bir tek önceden Mesut'un yanında çalışan Kartal'da olabileceğini söyler. Kartal eve geldiğinde halası belgeleri alanın Efe olması ihtimalini söyleyince taşlar yerine oturur. Kartal Efe'ye bilenir. 

Efe Batu'dan ters davranışlar için özür diler. Kartal Efe'yi köşeye sıkıştırmak için Konyalı'nın bilgisayar desteği ile bir plan yapar. Bilgisayar yardımıyla Efe Batu'yu aramış gibi yapar. Mesut'un bilgisayarına girmesini delilleri silmesini ister. Deliller silinince Mesut serbest kalır. Ancak Batu bunu yaparken ki görüntüleri Konyalı sayesinde alırlar. 

Efe Batu'nun getirdiği evrakları incelerken cinayetlerle alakasız görünen bakkalın yıllar önce Çıngıraklı da bakkallık yaptığını öğrenir. Kahveye gidip adamla ilgili sorular sorar ama cevap alamaz. Kartal'a gidip sorduğunda Kartal ona Mesut'u içeri aldırtmasına yarayan belgeleri bilgisayarından aldığı için kızdığı için yardım etmez. 

Kartal Efe'ye şantaj yapar. Batu'nun Mesut'un bilgisayarındaki delilleri silerken ki görüntülerini gösterir. Delil karatmak ve mafyayla iş birliği yapmaktan yardımcısının polislikten atılacağını söyler. Efe mecburen Kartal'a boyun eğer. Aralarında güveni tahsis etmek için elindeki Mesut'la ilgili dosyayı ve halasıyla olan şantaj yaptığı ses kaydını Kartal'a verir. Ancak neticede polis olan Batu her ihtimale karşı delillerin yedeğini almıştır ve bunu Efe'ye söylemiştir. 

Efe Kartal'a kızdığı için içmeye başlar. Leyla kendisine yemek için teklifte bulunan Efe'in gelmemesi yüzünden sinirlenip evine gider. Birlikte içmeye başlarlar. Sonunda gece birlikte olurlar. Batu sabah komiseri arayıp ölen arkadaşlarının eşinin hastaneye yattığını söyleyince genç adam oraya gider. Efe oraya gidince yatakta tek başına gürültüyle uyanan Leyla; evde Efe'nin annesiyle karşılaşır. Kadın Leyla'yı aşağılar. Kız çok sinirli ve üzgün evden ayrılır. 

Ölen kahveciyle ilgili sorular soran Efe; mahalledeki Kadir'i tetikler. Kadir yıllar önce o gece kapısına gelen diğer arkadaşlarının İrfan'ın annesinin cesedinin taşınmasına sonrasında da gömülmesine yardım etmek zorunda kalmışmış. Kadir bu yaptıklarından hiç memnun değildir. O zaman da bu zaman da bu konudan hoşnut değildir. 

Bölüm sonunda Kadir; Kartal'la bu konuyu konuşmak için eve gelir ama adam yoktur. Oktay baba Kadir'in konuyla ilgili konuşacağını duyup anlayınca hemen İrfan'a haber verir. İrfan Kadir'i öldürmek için adamın evine gider. Fakat tam o sırada Efe de adamın evine gelir. 

Çıngıraklı da saklanan Bahar bir türlü Kartal ile konuşamaz. Kartal kendisinden para çalan bir elemanını tokatlarken gören Bahar evden gider. Kendilerine ait bir eve gider. Kartal peşinden gidip onunla konuşur. Şahin yine Kartal'dan para çalınınca adam kendisini kurtarmak için Bahar'a evlenme teklif eder. Evlenen Kartal; Bahar'la kızın babasının karşısına çıkıp nikah cüzdanını gösterir. 

Hiç yorum yok:
Write comments