6.12.2021

Teşkilat 25. bölüm özet. Libya'da düşman kıskacındaki ekip zor durumda


Halit başkan Libya başbakanının kardeşiyle görüşme yapacakken patlama olur. Samet, Hulki ve Pınar içeri girip başkanı alırlar. Adam şarapnel yüzünden omzundan yaralanmıştır, tıbbi yardıma ihtiyacı vardır. İşgalcilerin aldığı köylerden birine saklanırlar. Pınar köyde tıbbi malzeme arar ama bulamaz. İşgalci askerlerden birinin aracından çalarken çatışır. Halit başkanın tedavisini yaparlar. Askerler tüm köyde onları aramaya başlarlar. 

Kalede Mete başkan durumu ele alır. Hakkı Dayı Libya'ya gider. Adem ile beraber başbakana bağlı güçlerle görüşürler. Köyde mahsur kalan ekibi oraya gidip kurtaramayacaklarını anlayınca başka bir plan yaparlar. Halit başkan ve diğerleri kapılarına gelen askerlere teslim olur. Karakola götürüldüklerinde orasının Hakkı ve yandaş güçlerce zaten teslim alınmış olduğunu görürler. Artık kurtulmuşlardır

Halit başkan Libya başbakanıyla görüşmeye gittiğinde adama patlamanın ardından kaçırılan kardeşinin parmağını gönderirler. Kardeşi için endişelenen başbakan Yıldırım'ı arar. Yıldırım eğer karşı tarafın istediği anlaşmayı imzalarsa sözde arabulucu olacağını kardeşini kurtacağını vaad eder. 

Uzay; eşinin vurulduğu yerden kaçan kişiyi bulabilmek için orada görünen çöpleri karıştıran kişiyi bulmaları gerektiğini düşünür. Yıldırım Ebru'yu ziyarete gelir. Ebru Barış'ı tanıdığını ve kendisini vurması için genç adamı teşkilatın gönderdiğini düşünmektedir. 

Ceza evindeki Barış'ı görmeye Köroğlu lakaplı kişi gelir. Barış ona Ebru'yu kendisinin vurmadığını söyler. Adam bu vurulma olayının üzerlerine bilerek bırakıldığını anlar. 

Trt 1 ekranlarında yayınlanan dizide ceza evindeki Barış'ı susturmak için koğuştan birisini para karşılığında ayarlamışlardır. Tam adam banyoda Barış'a yaklaşırken içeriye Tövbekar gelir. Barış'a göz kulak olmak için içeri girmiştir. Bölüm sonunda havalandırma sırasında para alan mahkum kavga çıkarır. Elinde bıçakla Tövbekar'ın karşısına dikilir. 

Serdar geçen bölüm sonunda kendisine ne yapıldığını anlamak için tutulduğu ülkeye gitmişti. İşlemi yapan doktoru bulup yapılanları geri alması için zorlamıştı. Ancak bir şeyler kötü gidince doktor kaçar. Zehra ise kalbi duran Serdar'a kalp masajı yaparak hayata döndürür. Yerin önünde bekleyen ve hala Yıldırım'dan talimat alan Ceren yakaladığı doktoru oraya getirir. Adam bir şeyler daha yapıp Serdar'ın toparlanmasını sağlar. Doktor bir kasada bilgiler olduğunu söyler. Kasayı açamadan Yıldırım'ın adamları gelirken kaçarlar. Vurulan doktor sadece "Nemesis" diyebilir.   

Serdar ve Zehra yine Ceren'i de alıp kaldıkları eve geçer. Mete başkan Libya'daki durumu anlatır. Başbakanın kardeşinin tutulduğu yeri başka bir ülkedeki birisinden bulmasını isterler. Kadınlara düşkün olan adamı ayartması için Ceren'i kullanırlar. Adamı ele geçirdiklerinde zorla konuşturup kardeşin yerini öğrenmeyi başarırlar. Otelden çıkarken Yıldırım'ın adamlarıyla karşılaşırlar. 

Hakkı, Hulki ve Pınar yine Halit başkanın emriyle başbakanın kardeşinin tutulduğu yere gider. Çatışarak kardeşi kurtarırlar ama peşlerine araçlar takılır. Üstelik önlerinde de çevirme noktası vardır. Halit başkan; kardeşinin kurtarıldığı haberini verince başbakan Yıldırım'ın ve şirketin değil Halit ve Türkiye'nin istediği anlaşmayı imzalar. Bu anlaşmaya mütaakip F16'lar gelir ve ekibin arkasındaki ve önündeki düşmanları öldürüp onları kurtarır

Hiç yorum yok:
Write comments