13.02.2022

Gönül Dağı 51. bölüm özet. Ramazan Asya ile evlenecek mi


Geçen bölüm sonunda vefat eden Mezarcı İlyas'ı gömerler. Adam ölmeden önce herkesle konuşmuş; helalleşmişti. Oğullardan büyük olanı ailenin ve paranın kontrolünü alır. Biraz aklı kıt Behçet'e miras için kağıt imzalatıp onu mirastan mahrum ederler. Asya'nın evdeki esareti katlanarak devam etmektedir. 

Muammer Hüseyin'i belediyede tuvalete kilitlemişti. Ancak yatarken aklına gelip de çıkarır ama kardeşi ona kinlenmiştir. İntikam alacağına yemin edince Muammer korkmaya başlar. 

Taner de Dilek de saklı saklı sevdiklerine evlat sahibi olacaklarının müjdesini verir. Herkes çok sevinir. Taner alışık olduğu ağılın dışında bir yerde, alışık olmadığı kişilerle icatlarını sürdürmektedir ancak amca oğullarını terk etmiş gibi hissetmekten kendisini alamaz. 

Veysel içten içe Taner'in haklı olduğunu düşünse de ortaklığı ayırdıkları için üzgündür. Üzerine kaportacı dükkanında işler iyi gitmemektedir. Biraz ilerde açılan yeni bir dükkan önce işçilerini ardından tüm müşterilerini kaptırır. 

Veysel'in işlerinin kötü olduğunu annesi fark edip kocasına söyler. Muammer; oğluna başkan vekilliği yaptığı için ilgilenemediği düğüncülük işini teklif eder. Cemile sevinse de Veysel önce istemez. Ancak çocuğuna bir bebek arabası bile alamayınca; babasının teklifini kabul edip düğüncülük işine "Tamam" demek zorunda kalır.

Elif geçen bölüm duyduğu konuşma yüzünden bütün bölüm doktor Kenan'a uzak davranır. Kenan ilk başta neden olduğunu anlamasa da sonunda yengesiyle konuşurken anlar. 

Kahveci Rıfat; Meryem'in gözlerinin görmesi için ameliyat ettirmek ister. Doktor olabileceğini söyleyince kahvesini ve tarlasını satar. Selami kahveyi alıp yardımcı olmak ister ama menejeri bütün parasını hayır kurumlarına bağışladığı için alamaz. Mezarcı İlyas'ın büyük oğlu çok fiyat kırarak alır.

Rıfat'ın yine de para açığı çıkar. Kasabalı yine amca oğullarının organizasyonuyla bir etkinlik yapar ve annenin de desteğiyle parayı toparlarlar. Rıfat, Meryem ve babası arabaya binip doktora gidip ameliyat olmak için yola çıkar. 

Ramazan Asuman'dan ayrılınca işe de gitmekten vazgeçer. Aylak aylak gezerken Gülsüm öğretmen ona gidip büyük abisinin Asya'yı "Ayı" lakaplı Elif'in eski nişanlısı Yaşar ile evlendirmek istediğini söyler. Eğer Asuman ile bir şansları kalmadıysa Asya'yla evlenmesini ister. Asya'nınonu sevdiğini de ekler.

Ramazan Asuman ile bir kez daha buluşup bir umut varsa gerekirse bir ömür bekleyebileceğini söyler. Asuman olmadığını Asya ile evlenebileceğini söyler. Ramazan Asya'nın evinin önünde karar vermeye çalışırken kızının ağlamasına dayanamayan Münir başkan Asuman'a parmağını oynatarak evlenebileceğini anlatır. Asuman koşsa da gittiğinde Ramazan ve Asya'nın abisi el sıkışmaktadır

Hiç yorum yok:
Write comments