15.02.2022

Üç Kuruş 14. bölüm özet. Çetin ve Efe el birliğiyle baba oğulu kurtarıyor


Kartal'ın ve Oktay amcanın ortada olmadığını fark eden Efe onları aramaya başlar. Çetin de yardım eder. Korkmaz'ın yerini söylemekle kalmaz; adamlarına yardım etmelerini emreder. Çetin'in adamlarının yardımıyla Efe vuruşup baba oğulu kurtarır. Hastaneye giderlerse Korkmaz'ın onları öldürebileceğini düşünen Çetin Oktay amcayı hastane gibi kullandığı bir eve getirir. Doktorlar ameliyat eder. Efe'nin haber verdiği ailesi de gelir ve sonrasında yaşlı adam kurtulur

Baybars olanların açıklamasını Korkmaz'dan dinlerken yıllar önceki o geceyi ve yaptıklarını hatırlar. Ailenin onlar olduğunu anlar. Sonrasında halanın orada olmadığını bildiği için kim olduğunu söylemeden geçmiş olsuna gelir gibi eve girer. Neriman'ın odasında 'Biricik' resimlerini bulur ve kendisi de cüzdanında taşıdığı resmi kadının yastığının altına bırakır. Leyla ile barışan ve dertleşen Neriman yastığının altında resmini bulunca Baybars'ın geldiğini anlar

Efe; amirinden Kartal; Korkmaz'ın üzerine saldırmadan Korkmaz'ı almasını ister ama sebep olmadığı için amiri kabul edemez. Bir kavga olursa Korkmaz'ın yanında olmasını söyler. Olmayınca Efe'yi nezarete atıp göz dağı verir. 

Çetin Efe ile konuşur. Efe ve babasıyla ilgili de her şeyi bilmektedir.  

Kartal Efe'nin de desteğiyle Korkmaz'ın nerede olduğunu bulup saldırırlar ama adamı öldüremeden elinden kaçırırlar. Korkmaz; Kartal'ın Kartal; Korkmaz'ın peşindedir. Çetin; Kartal'ı dengesizlikle suçlayıp yerini söylemez.

Kartal; Korkmaz'a ulaşmak için akıl hastanesinde tetkikleri yapılan Ferhan'a gider. 

Bahar; kendisinde para varken almayıp Azade'nin işini ve parasını kabul eden kocasına kızgındır. Bütün bunların onun parasını alsa olmayacağını düşünmektedir. Azade ile konuşmaya karar verir. Azade ona annesinden kalan restoranın da vakfa devrolduğunu söyleyince Bahar Efe'nin babasına gidip kendi adına olan restoranı devretmesinin usulsüzlüğünden bahseder.

Bahar Azade'ye gidip neden kocasının peşinde olduğunu sorar. Azade ise ona babası Nezih'i halıya sarıp Kartal'ın kendi kapısına attığını  söyler. Onların aleminde bu onun yerine talip olmak demekmiş. Bahar; Kartal'a bunu sorar ve cevabı alınca evi terk eder. Bölüm sonunda Korkmaz'ı hastanede ziyaret eder. 

Ferhan'a giden Kartal ona olanlardan bahseder. Ferhan onun İzzet'i öldürmediğini ve bu yüzden diğerlerinin Oktay amcayı o şarkıyı o geceyi öğrendiğini söyler. Ferhan; onu çıkarması karşılığında İzzet'in yerini Kartal'a söyler. Baybars; Ferhan'dan haberdar olunca onu hastaneden kaçırtacakken Kartal kaçırtıp adamı mahalleye getirtir.

Kartal İzzet'i kaçırıp onunla yüzleşir. Gerçekten söylediğini anlayınca onu öldürür. Çetin'den olanları öğrenen Efe bu cinayete yetişemez. Kartal'ın yolunu mu kendi yolunu mu seçeceğine karar veremeyen Efe; İzzet'in üzerine üç kuruş bırakarak Kartal'ın yolunu seçer. 



Hiç yorum yok:
Write comments