20.02.2022

Yargı 1. bölüm özet. Ilgaz ve Ceylin'in kesişen yolları


Kanal d ekranlarında yayınlanmaya başlayan Yargı dizisinde Ilgaz Kaya bir savcıdır. Kurallara bağlı, sert, temiz. saygıdeğer bir şekilde görevini yaparken Ceylin isminde hırslı kural tanımaz bir avukatla yolları kesişir. Usülsüzlük yaptığı için kadını nezarete attırır. Savcı pars ile aralarında bir husumet vardır. Pars'ın kız kardeşi hakim Neva ile nişanlı olan Ilgaz bir kaç gün önce ilişkiyi bitirmiştir. 

Çöp konteynerinda bir bavul içinde genç bir kız cesedi bulunur. Emniyet müdürü Metin Kaya ve yardımcısı Eren oraya gider. Savcı olarak Ilgaz da oradadır. Çöp konteynerindan üzerinde kan olan bir kredi kartı çıkar. Kredi kartı metin amirindir ve oğlu Çınar tarafından alınmıştır. Çocuk kartı kaybettiğini söyler. Çınar ifadesinde o gece evden çıkmadığını söyler ama babası bunu yalanlar. Gece yarısı 3.20 de oğlunun eve girdiğini görmüştür.

Metin amir Çınar'ın bu yalanı üzerine hemen oğlu Ilgaz'a iyi bir avukat tutmasını söyler. Ilgaz nezaretten çıkardığı Ceylin ile anlaşır. Cesedin üzerinden çıkan kıyafetlerin Çınar'ın olabileceği ifadesi üzerine Çınar nezarete atılır. Ceylin de Metin amir de çocuğun odasını arayıp uyuşturucu hap ve bir sürü altın bulurlar. Delilleri ortadan kaldırırlar.

Ceylin karşı tarafta Yekta isminde nüfuslu bir avukatın baktığı boşanma davasında avukatın oğluyla beraber çalışmaktadır. davayı kazanmak için bir kadın tutup sadakatsizlik resimleri çektirmişlerdir. 

Ertesi gün evi aramaya geldiklerinde Metin amirin arabasının arka koltuğunda kanlı bir kadın hırkası bulunur. Deliller arasına konur. Çınar bu konuda da susar. Kızın üzerindeki pantolonun küçük cebinde bulunan parada Çınar'ın parmak izi çıkar. 

Kızın kimliği belirsizken yakındaki bir çöp konteynerindan kimlik cüzdan çıkar. Dosyaya bakan Pars çıkınca Ilgaz kimliğe ve cesede ulaşmak için Ceylin ile adli tıbba gider. Cesedin başına geldiklerinde ölen kızın Ceylin'in arkadaşının evinde kapanıp ders çalıştığını sandığı kardeşi İnci olduğu ortaya çıkar. Ceylin de Ilgaz da şaşkındır. 



Hiç yorum yok:
Write comments